Prima pagină » International » A născut un copil aproape mort, având cordonul ombilical în jurul gâtului. Cum a reușit să-i salveze viața
A născut un copil aproape mort, având cordonul ombilical în jurul gâtului. Cum a reușit să-i salveze viața

A născut un copil aproape mort, având cordonul ombilical în jurul gâtului. Cum a reușit să-i salveze viața

30 sept. 2024, 10:52,
Cătălina IURAȘCU în International

O mamă a născut un copil aproape mort, după ce a venit de urgență la spital când a simțit primele semne ale nașterii. Această decizie preventivă este cea care a salvat viața celui mic.

Deși a știut întotdeauna că are probleme cu a controla lucrurile, acest lucru i s-a confirmat abia când a avut o complicație aproape fatală la nașterea fiului său și a trebuit să se confrunte cu asta. La primele semne ale nașterii, aceasta s-a deplasat spre spital. Dacă nu lua această decizie, copilul putea să aibă o soartă tragică din cauza asfixierii, fiind născut aproape mort.

O mamă a născut un copil aproape mort

O mamă a ajuns la spital vineri seară, nefiind sigură dacă i s-a rupt apa. A fost internată în prezența soțului său. Au urmat câteva ore de contracții. Câteva ore mai târziu, aceasta a reușit să-și țină fiul la piept, însă acesta era albastru, având cordonul ombilical înfășurat de patru ori în jurul gâtului. Doctorul a afirmat că n-a mai văzut așa ceva niciodată înainte. Dacă nașterea ar fi durat mai mult, copilul s-ar fi născut mort.

Din fericire, copilul a fost stabilizat, iar cei doi părinți au părăsit spitalul a doua zi. Astfel, decizia preventivă a mămicii a fost crucială pentru viața copilului.

„Sarcina însă a fost plină de suișuri și coborâșuri, cu îngrijorări legate de nașterea prematură și o placentă low-lying. Nu m-am simțit niciodată mai vulnerabilă. Dar, cu puțin mai mult de jumătate în urmă, mi-am adunat curajul și am hotărât să nu mă îngrijorez mai mult decât era cazul. Pentru a-mi calma nervii, am găsit un sentiment de confort și control mergând pe bicicletă, pe care am folosit-o cel puțin patru zile pe săptămână cu încurajarea doctorului meu, până în ziua în care au început contracțiile”, a declarat mama.

Acest efort intens fizic ar fi fost și cauza pentru care copilul a ajuns să fie în asemenea risc. O activitate normală pe care o făcea asta pentru relaxare ar putea fi cauza unei asemenea tragedii.

„De asemenea, nu mă puteam abține să nu mă întreb dacă am cauzat cordonul ombilical cvadruplu prin insistența mea de a face exerciții fizice intense pe bicicleta de spinning pe parcursul sarcinii. La urma urmei, exercițiul era un mod prin care atenuam sentimentele foarte reale pe care le aveam în timpul sarcinii de a nu avea control asupra corpului meu. Nu puteam să neg posibilitatea că dorința mea de a mă proteja de disconfortul vulnerabilității mele ar fi putut fi foarte direct responsabilă pentru amenințarea la care fiul nostru a fost supus” a continuat mama.

Femeia a trecut prin mai multe experiențe traumatizante

Mama a avut și o experiență soră cu moarte, atunci când se afla în țara natală, în Bulgaria. Când avea 3 ani, tatăl femeii i-a luat viața mamei ei, după care s-a sinucis. Acesta amenințase anterior că o va omorî și pe fată.

Gestul bărbatului a pornit de la faptul că soția acestuia a divorțat, fără să-l anunțe. Bărbatul, la acea vreme, era plecat în Suedia, trăind într-un spațiu pentru refugiați și lucrând ca taximetrist. Scopul acestuia era să-și aducă toată familia împreună cu el. Între timp însă, acesta a aflat că soția a divorțat de el.

La scurt timp după tragicul eveniment, bunica fetei a obținut custodia, însă și aceasta era pe moarte din cauza cancerului. Deși familia de pe partea tatălui a căutat-o pe fată să o adopte, bunicii i s-a părut de neconceput ca fata să fie crescută de familia omului care i-a ucis mama. Pentru un trai mai bun și mai sigur, bunica fetei a aranjat ca aceasta să fie primită de o familie adoptive în Statele Unite ale Americii. Astfel, fata a părăsit țara în 1993. Bunica fetei a murit o lună mai târziu.

Ca reacție la trauma din copilărie, dar și la creșterea într-o familie adoptive disfuncțională, femeia a fost nevoită să facă ani de terapie și să-și construiască viața. Învățând din experiențele sale, aceasta a devenit terapeut. Chiar și așa, dorința de a fi mama este cea care a ghidat-o în viață.

„Visul de a deveni mamă a fost motorul care m-a împins prin majoritatea, dacă nu toate, experiențele mele. Cred că partea importantă a fost că fiul meu a supraviețuit nașterii, dar în zilele de după naștere am fost bântuită de posibilitatea că el nu ar fi supraviețuit. În acele zile fragile, nu mă puteam abține să nu trec în minte lista întâmplărilor norocoase cărora le datorăm supraviețuirea lui. Cel mai notabil, a fost norocul că am ajuns la spital când am făcut-o și că nașterea mea a fost din fericire scurtă”, a povestit aceasta.

Deși aproape a născut un copil aproape mort, cu cordonul ombilicat înconjurat de 4 ori în jurul gâtului, acesta a supraviețuit și a fost stabilizat. Se pare că viața copilului a fost salvată tocmai de gestul preventive al femeii de a veni mai repede la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`