Prima pagină » International » A murit Vladimir Jirinovski. Politicianul rus apropiat al lui Vladimir Putin se vaccinase anti-Covid-19 de 8 ori

A murit Vladimir Jirinovski. Politicianul rus apropiat al lui Vladimir Putin se vaccinase anti-Covid-19 de 8 ori

06 apr. 2022, 14:29,
BZI.ro, în International

Astăzi, 6 aprilie 2022, Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, a transmis că a murit Vladimir Jirinovski, preşedintele formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR).

Rusul era un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, iar anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare.

„Amploarea personalității sale este de așa natură încât fără el este dificil să ne imaginăm istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne”, a declarat președintele parlamentului, Viaceslav Volodin, într-un omagiu.

A murit Vladimir Jirinovski la vârsta de 75 de ani. Rusul se vaccinase de 8 ori împotriva virusului Covid-19

Miercuri a fost anunţat decesul lui Vladimir Jirinovski, după ce bărbatul s-a infectat cu noul coronavirus, deşi se vaccinase de 8 ori împotriva virusului.

„După o suferință gravă și îndelungată, Vladimir Volfovici Jirinovski a murit. Un politician strălucitor, talentat, un om care a înțeles profund cum funcționează lumea și a prevăzut multe. A fost mereu în centrul evenimentelor, a scris Volodin pe canalul său Telegram”, au transmis cei de la realitatea.md.

Reamintim faptul că pe data de 25 martie 2022, presa rusă transmitea ca liderul naționalist Vladimir Jirinovski a murit, după ce a fost internat într-un spital din Moscova în stare gravă din cauza complicațiilor COVID-19. Mai apoi, zvonurile în ceea ce priveşte decesul au fost infirmate.

„Starea lui de sănătate este cu adevărat gravă. Astăzi a fost supus unei tomografii. Suntem îngrijorați pentru el, medicii luptă pentru viața lui. El însuși este un om grozav. Să-i dorim însănătoșire grabnică”, a declarat Veaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat citat tot de RIA Novosti.

Anunţul privind decesul apropiatului lui Vladimir Putin fusese făcut de către senatorul Alexander Pronyushkin. Vladimir Jirinovski anunţase în ultima să intervenţie publica că se vaccinase de nu mai puţin de 8 ori.

”Sper că simpatizanţii şi colegii de partid ai lui Jirinovski nu-i vor urma exemplul. Poate fi foarte periculos”, a avertizat atunci virusologul rus, Serghei Netiosov, despre vaccinarea cu doze ”booster” multiple.

Apropiat lui Vladimir Putin a susţinut anexarea peninsulei Crimeea în anul 2014

Vladimir Jirinovski a condus Partidul Liberal Democrat al Rusiei, formaţiune care a devenit parte din așa-numita „opoziție sistemică” a președintelui Vladimir Putin.

Jirinovski l-a susținut în legătură cu anexarea Crimeei de la Ucraina în anul 2014. Totodată, extremistul rus Jirinovski s-a dovedit a fi util Kremlinului în a susține opinii radicale pentru a testa reacția publicului.

În altă ordine de idei, la un anumit moment, îi plăcea să se compare cu Donald Trump, declarând în anul 2016 că americanii ar trebui să voteze pentru fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump ca șef la Casa Albă sau riscă să fie târâți de rivala sa Hillary Clinton într-un nou război mondial cu „Hiroshimas și Nagasakis peste tot”.

Cariera sa a început în anul 1991, când a obținut un loc trei surprinzător la alegerile prezidențiale câștigate de Boris Elțin.

De asemenea, apropiatul lui Putin a propus eliberarea deținuților pentru a lupta în Ucraina și Transnistria, iar atunci a fost atacat cu varză murată de o jurnalistă ucraineană.

Oficialii ruși au declarat că a murit Vladimir Jirinovski, astăzi, 6 aprilie 2022, preşedintele formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), iar zilele următoare va fi condus pe ultimul drum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *