Prima pagină » Actualitate » A murit suspectul care a ucis 10 persoane în Canada – GALERIE FOTO

A murit suspectul care a ucis 10 persoane în Canada – GALERIE FOTO

08 sept. 2022, 08:40,
BZI.ro, în Actualitate

Suspectul într-o înjunghiere în Canada care a făcut 10 morți și alți 18 răniți a murit după ce a fost capturat de poliție, spun oficialii. Poliția a spus că Myles Sanderson, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat pe o autostradă din provincia Saskatchewan miercuri după-amiază, după o urmărire de mare viteză.

În urmă cu câteva zile în Canada a avut loc un masacru care a şocat opinia publică. Două persoane au injungiat mai multe persoane.

A murit suspectul care a ucis 10 persoane în Canada

Suspectul care a ucis 10 persoane în Canada a fost prins dar acesta a murit la scurt timp după arestare, informează oamenii legii. Imaginile de la fața locului au arătat un SUV alb fugit de pe șosea și înconjurat de mașini de poliție lângă orașul Rosthern. Zece victime rămân în spital, trei dintre ele în stare critică.

„În această seară, provincia noastră răsuflă uşurată”, a declarat comisarul adjunct Rhonda Blackmore într-o conferinţă de presă miercuri seară.

Ea a spus că poliția a primit un raport mai devreme în ziua în care Sanderson a furat un vehicul din afara unei proprietăți. Gospodarul nu a fost rănit în timpul furtului. Poliția a pornit în urmărirea mașinii, în timp ce Sanderson avea o viteză de peste de 150 km/h. Polițiștii au forțat vehiculul să intre într-un șanț și ofițerii au găsit un cuțit în SUV în timp ce l-au arestat, a spus șeful poliției. El a fost luat în arest în jurul orei locale 15:30 (21:30 GMT). La scurt timp după arestarea sa, Sanderson a intrat într-o convulsie și a fost dus la un spital din Saskatoon, unde a fost declarat decedat. Ofițerul de presă nu a oferit mai multe detalii, spunând că cauza morții lui va fi stabilită de o examinare post-mortem. Imaginile neverificate de pe rețelele sociale de la fața locului au arătat că un suspect este arestat de poliție pe marginea unei autostrăzi rurale. Vestea despre capturarea lui Sanderson a venit la scurt timp după ce utilizatorilor canadieni de telefoane mobile le-a fost trimisă o alertă prin care avertizează oamenii din apropierea orașului Wakaw „să caute imediat adăpost/adăpost” deoarece un bărbat înarmat cu un cuțit a fost văzut conducând un Chevrolet Avalanche alb furat în zona.

Nu se cunosc motivele masacrului din Canada

Poliția nu a dezvăluit încă niciun motiv pentru masacrul din Canada, care a cuprins 13 scene separate ale crimei. Cei mai mulți dintre cei uciși – și frații Sanderson – erau din Națiunea Cree James Smith, o comunitate indigenă.  Comisia de eliberare condiționată din Canada a declarat marți că va analiza de ce Myles Sanderson a fost eliberat condiționat din închisoare în timp ce ispășește o pedeapsă de patru ani pentru mai multe violențe.  În februarie, consiliul de administrație a declarat că „nu va prezenta un risc nejustificat” și că eliberarea să vă „contribui la protecția societății”, facilitându-i reabilitarea.

Documentele de eliberare condiționată arată că avea un dosar penal de zeci de ani, inclusiv 59 de condamnări penale de când avea 18 ani pentru agresiune, amenințări și tâlhărie.

Potrivit actelor de judecată, Sanderson a înjunghiat două dintre victimele ucise în crimele de duminică – socrii săi, Earl Burns și Joyce Burns – în urmă cu șapte ani. El a pledat anterior vinovat pentru agresiune și amenințare cu viața  pentru atacul din 2015. Așadar, suspectul crimelor din Canada a fost murit după ce a fost prins de poliție. Rămâne de stabilit motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *