Prima pagină » Actualitate » A murit Sergio Mendes. Legenda muzicii bossa nova avea 83 de ani
A murit Sergio Mendes. Legenda muzicii bossa nova avea 83 de ani

A murit Sergio Mendes. Legenda muzicii bossa nova avea 83 de ani

07 sept. 2024, 18:40,
în Actualitate

Sergio Mendes, supranumit „regele bossa nova”, a murit la vârsta de 83 de ani. Compozitorul hitului „Mas Que Nada” și-a dat ultima suflare înconjurat de soția lui și de cei cinci copii.

Potrivit unui comunicat, Sergio Mendes s-a stins din cauza efectelor coronavirusului. Nu mai reprezenta o noutate pentru nimeni faptul că artistul avea grave probleme respiratorii de la finalul anului 2023.

„În ultimele câteva luni, sănătatea sa a fost provocată de efectele COVID pe termen lung. Mendes a cântat ultima dată în noiembrie 2023 în săli pline și extrem de entuziaste la Paris, Londra și Barcelona”, este mesajul transmis de familia legendei muzicii bossa nova.

În finalul declarației, rudele lui Sergio Mendez precizează că artistul „ne lasă o moștenire muzicală incredibilă de peste șase decenii de un sunet unic”.

Cine a fost Sergio Mendes

Născut în Brazilia, la Niteroi, Sergio Mendes este cel care a promovat genurile bossa nova și samba, în Europa. A studiat pianul clasic. De-a lungul carierei, a scos pe piață peste 35 de albume. În 2012, a primit o nominalizare la Oscar pentru capodopera „Real in Rio” din filmul de animație Rio. „Mas Que Nada” a fost prima melodie în limba portugheză care a devenit un hit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *