Prima pagină » Actualitate » A murit Ratan Tata, miliardarul care conducea o mașină de 1.200 de dolari și dona sume mari de bani

A murit Ratan Tata, miliardarul care conducea o mașină de 1.200 de dolari și dona sume mari de bani

10 oct. 2024, 15:34,
George Cristian în Actualitate

A murit Ratan Tata, unul dintre cei mai bizari miliardari din lume. Ratan Tata conducea o mașină de 1.200 de dolari, dona sume mari de bani în scopuri caritabile și nu a fost niciodată căsătorit. A fost considerat cel mai modesc miliardar al planetei și printre cei mai bogați deținând conglomeratul de firme Tata Group. Acesta avea 86 de ani și a decedat într-un spital din Mumbai.

Tata Group este un conglomerat indian de afaceri care cuprinde 98 de companii, dintre care 27 sunt listate la bursă. Acesta activează în diverse domenii, inclusiv siderurgie, producția de sare, software, energie (hidroelectrică, termocentrale etc.), telecomunicații, produse chimice, producție de automobile și camioane, articole de consum, turism, transport aerian și servicii financiare. Considerată cea mai mare companie din India și una dintre cele mai respectate la nivel global, 68% din activele sale sunt gestionate de fonduri pentru utilizare publică. Printre companiile notabile din grup se numără Tata Motors, cel mai mare producător de autovehicule din țară, și Tata Steel, lider în industria siderurgică. De asemenea, Tata Group colaborează cu parteneri precum Air India și are aproximativ 935.000 de angajați în 50 de țări.

A murit Ratan Tata, miliardarul care conducea o mașină de 1.200 de dolari

Ratan Tata a murit la vârsta de 86 de ani, iar miliardarul care conducea o mașină de doar 1.200 de dolari a fost considerat cel mai modest din lume. Miliardarul indian Ratan Tata, cunoscut pentru modestia sa neobișnuită și stilul de viață simplu, a decedat la vârsta de 86 de ani. Ratan Tata a fost renumit pentru faptul că a lansat cel mai accesibil autoturism din lume, care avea un preț de doar 1.200 de dolari. În ultimele sale zile, omul de afaceri se afla internat în secția de terapie intensivă a unui spital din Mumbai.

Compania Tata Group, un conglomerat de firme aflat sub conducerea sa, a anunțat vestea tristă printr-un comunicat oficial. Reprezentanții companiei au exprimat regretul profund pentru pierderea unui lider excepțional, subliniind contribuțiile sale remarcabile, care au modelat nu doar viitorul grupului Tata, ci și al întregii națiuni indiene.

Premierul Indiei, Narendra Modi, a transmis un mesaj de omagiu pe platforma X, descriindu-l pe Ratan Tata ca pe un vizionar în afaceri, o persoană plină de compasiune și un om cu adevărat extraordinar.

Ratan Tata a donat peste 1.2 miliarde de dolari

Miliardarul și-a propus să creeze un autoturism accesibil pentru o gamă largă de consumatori, iar eforturile sale au dat roade cu mașina Nano. Ratan Tata a contribuit personal la designul acestei mașini, care a avut un preț de vânzare de aproximativ 100.000 de rupii (aproximativ 1.200 de dolari) timp de zece ani.

Diplomat în arhitectură, Tata a studiat în Statele Unite și a început să lucreze în cadrul grupului de afaceri fondat de străbunicul său, pe care l-a extins semnificativ. Tata Group, care are peste un milion de angajați, a raportat în acest an venituri de 165 de miliarde de dolari.

În 2023, averea sa era estimată la 291 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, nu a fost influențat de avere și a dus o viață destul de modestă, fiind adesea văzut la volanul unei mașini ieftine.

Ratan Tata a fost, fără a-și dori neapărat, cunoscut și pentru numeroasele sale activități filantropice. Se estimează că a donat peste 1,2 miliarde de dolari pentru cauze legate de sănătate, educație, dezvoltare rurală și bunăstare socială. Ratan Tata, miliardarul care a murit la vârsta de 86 de ani a fost un model pentru numeroase persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`