Prima pagină » Actualitate » A murit Poliția Română, trăiască Miliția! Șoferilor care nu vor să semneze procesul verbal nu li se mai trimite documentul prin poștă! Va deveni extrem de greu să contești amenda

A murit Poliția Română, trăiască Miliția! Șoferilor care nu vor să semneze procesul verbal nu li se mai trimite documentul prin poștă! Va deveni extrem de greu să contești amenda

22 iul. 2024, 11:34, 4 ,
în Actualitate

Începând cu guvernarea PSD-PNL, venirea lui Nicolae Ciucă și a lui Marcel Ciolacu la putere pare că orice lege este schimbată în așa mod încât statul român să devină un stat al fricii impuse de Poliția Română care se transformă în Miliția de dinainte de 1989. Modificarea OUG 84 aduce aproape o imposibilitate de a contesta amenda primită de șoferii care nu vor să semneze procesul verbal.

Asta în contextul în care o altă prevedere impune reținerea permisului de conducere dacă refuzi să te supui testării drugtest, vrând să faci analize la sânge.

Șoferilor care nu vor să semneze procesul verbal nu li se mai trimite documentul prin poștă! Va deveni extrem de greu să contești amenda

Fostul polițist, Viorel Teacă, omul care a dezvăluit de nenumărate ori abuzurile sistemului polițienesc explică recenta modificare a legii. Conform declarațiilor făcute, șoferilor care nu vor să semneze procesul verbal nu li se mai trimite documentul prin poștă. Poate părea ceva banal, dar substratul este unul foarte controversat. Singura modalitate prin care poți contesta o amendă de circulație este tocmai prin depunerea la dosar a procesului verbal. Ori dacă nu îl ai, nu poți contesta amendă, implicit ți se refuză dreptul constituțional de a avea un proces:

” Până acum dacă te oprea polițistul rutier aveai dreptul să refuzi procesul verbal și acesta era obligat să ți-l trimită acasă. După 15 zile din momentul în care îţi venea procesul verbal acasă puteai să contești procesul verbal în instanță. Modificarea acum este următoarea. Polițistul îți înmânează procesul verbal, tu refuzi să-l semnezi. Ai refuzat, nu mai primești niciun proces verbal, 15 zile decurg din momentul în care ți s-a scris procesul verbal și tu ai refuzat, și te duci acasă și aștepți. Aștepți degeaba. Procesul verbal nu îți mai vine niciodată. Dacă vrei să faci contestație nu ai după ce fiindcă ai refuzat semnarea lui și există doar o singură posibilitate. Să te duci la Poliție să faci o cerere să ți se înmâneze o copie a procesului verbal ca să îi poți da în judecată. Polițistul este obligat să pornească camera, iar dacă ai refuzat procesul verbal el te înregistrează și din momentul ăla nu mai primești nimic și decurg cele 15 zile în care te poți adresa instanței. Vi se pare normal?” a dezvăluit fostul polițist Viorel Teacă.

Un alt aspect pe care fostul polițist l-a omis este rapiditatea în care oamenii legii, milițienii, îți vor vor răspunde la solicitare. În mod sigur că fiecare dintre noi ne-am confruntat cu lipsa de eficiență a statului român fiind nevoiți să așteptăm perioade lungi până când să primim un răspuns, sau să ni se înmâneze un act. Altfel spus, ce îi oprește pe milițienii români să ”omită” să îți dea o copie a procesului verbal în decurs de 15 zile? Nimic! Vor spune că au fost vicii de procedură, că există prea multe cereri care să poată fi procesate în termen de 15 zile. Este exact ca la testarea drug din cadrul INML când oamenii trebuie să aștepte, în cel mai bun caz, câteva luni până le vin rezultatele.

Când ai un ministru de Interne prost, ai legi proaste date de idioți. Marcel Ciolacu este prima scârbă a țării

În ultimele luni au fost folosite orice întâmplări dramatice pentru că Poliția Română să-și sporească puterile. Orice dramă a fost folosită în interesele lor obscure de a transforma țara într-un stat polițienesc care, culmea, este plătit din banii contribuabilor. Din acești bani sunt oferite și salariile proștilor care ne conduc care au terminat facultăți la fără frecvență și care încadrează din surse externe tot felul de malaci fără școală și care te pot omorî în orice moment.

Cătălin Predoiu este ministrul de Interne ce va aduce Miliția din nou la putere

Tragedia este că politicienii au nevoie de acești interlopi care pozează acum ca fiind polițiști pentru a le asculta ordinele și pentru că sunt buni executantă. Nu pun întrebări. Nu mai există nicio decență, nicio reținere! Suntem în Vestul Sălbatic, iar fiecare instituție coruptă a statului lucrează împotriva cetățenilor îngrădindu-le libera exprimare și drepturile constituționale, libertate.

Covrigarul Marcel Ciolacu este cel mai cretin premier din istoria României. El este omul care va impune legea pumnului

Covrigarul Marcel Ciolacu este cel mai cretin premier din istoria României. El este omul care va impune legea pumnului

Este o rușine ce se întâmplă și politicienii români se comportă de parcă ar deține România pe persoană fizică. Ei fac legi absurde pentru a pune pumnul în gură populației. Lumea din jur vede, simte și probabil dacă ar mai fi o revoluție, aceștia ar fi unde trebuie să se adune. Poliția trebuie să apere poporul nu politicienii. Dacă există un drogat care provoacă accident rutier mortal, nu înseamnă că toată lumea este drogată. S-ar părea că se lasă intenționat astfel de cazuri pentru a putea să dea legi dure în care se încalcă orice drept fundamental. Unde era Poliția Română când l-a lăsat pe drogatul Vlad Pascu să umble liber, exact cu câteva ore înainte de producerea accidentului mortal? Tot cetățenii au fost de vină? Primul ministru Ciolacu a reușit ceva unic în istoria României, să devină prima scârbă a țării. Urmează o să vă ia copiii din casă, pe modelul Angliei. Iar cetățenii stau exact se uită nepăsători.

Comentarii
  • Maria Dascălu

    Oricum, amenzile sunt pierdute în proporție de 98% la judecătorii! La câte accidente sunt, trebuie mai multe amenzi….

  • Adevarat, vorbim de abuzuri ale statului prin politie

  • Bate-ți câmpii,ai dreptul sa faci contestație în 15 zile din momentul în care ai luat cunoștință. Adică poți face contestație și după momentul în care ești somat de către administrația publica locala ca ai amenda trimisa spre executare și ți se prezintă procesul verbal.Si până acum putea sa depășească 15 zile de la momentul întocmirii procesului verbal pana la primire,însă ai 15 zile de cand iei la cunoștință.

    • Trebuie sa fii idiot, precum Teacă Seacă, sa crezi ca ai vreun avantaj dacă refuzi sa semnezi și sa primești procesul-verbal. Dimpotrivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`