Prima pagină » Local » A murit Nicu Jigolea, un îndrăgit cântăreț de muzică populară din Iași! Melodiile lui vor rămâne în istorie – FOTO/VIDEO

A murit Nicu Jigolea, un îndrăgit cântăreț de muzică populară din Iași! Melodiile lui vor rămâne în istorie – FOTO/VIDEO

04 mart. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Doliu în comuna Mogoșești, după ce Nicu Jigolea, îndrăgitul cântăreț de muzică populară din Iași, a murit. Acesta a fost cel care a interpretat cunoscuta melodie ”De la Iași la Mogoșești” și alte multe cântece de folclor cunoscute în întreaga țară

Întreaga comunitate din localitatea Mogoșești, Iași, și familia lui Nicu Jigolea, îndrăgitul cântăreț de muzică populară din Iași sunt încă în șoc, după ce acesta a încetat din viață. Nicu Jigolea a murit în noaptea de 30 ianuarie 2022, la vârsta de 58 de ani, după o suferință lungă. Soția sa, Gabriela, cu care era căsătorit de peste 30 de ani, trece prin momente extrem de grele. Aceasta a povestit drama prin care trece de când și-a pierdut soțul.

”Ar fi trebuit să aniversăm 34 ani de la căsătoria noastră. Dumnezeu a hotărât să ne despartă şi să pună capăt unui drum presărat cu dragoste şi dăruire. A plecat prea devreme, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. L-am pierdut pentru totdeauna. Totul s-a frânt, iar eu trebuie să merg mai departe, de una singură, de dragul nostru. Când m oartea îți răpeşte ființa dragă, realizezi cât de inutile sunt eforturile de a face ceva în viață. Alergi, agoniseşti, cobori şi urci din nou hopurile vieții dar când «coasa» calcă iarba pe lângă pragul tău, înțelegi că totul a fost în zadar”, a declarat Gabriela Jigolea, soția cântărețului ieșean.

Durere fără margini după moartea lui Nicu Jigolea, cântăreț de muzică populară din Iași

După moartea lui Nicu Jigolea, Gabriela a rămas singură și cu greu își găsește puterea să treacă peste această încercare. Cei doi aveau cumpărat un loc de veci în cimitirul ”Sf. Vasile” din Iași, unde a și fost înmormântat cântărețul.

”Să priveşti pe cineva drag că pleacă şi să nu-l poți salva, este o imagine pe care nu ai cum să o uiți. Să vezi că un om iubit se duce şi tu nu poți opri moartea, te va rupe în bucăți şi chiar nu poți face absolut nimic. Lipsa celor plecați, dorul de ei nu trece și nu o să treacă niciodată. În astfel de clipe, trebuie nu doar să faci față durerii provocate de pierderea imensă, ci şi să accepți realitatea că viitorul nu va mai fi aşa cum ți l-ai imaginat. Fiecare îşi cunoaşte rana şi durerea. Nu ne rămâne decât să vorbim cu ei parcă ar fi acolo, pentru că spiritul lor încă mai e cu noi şi după”, a precizat Gabriela Jigolea, soția cântărețului ieșean.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat povestea renumitului trompetist ieșean Pancirel Costandache.

Nicu Jigolea a lansat două albume de folclor

Nicu Jigolea, interpret de muzica populară, s-a născut la 22 iulie 1964 în comuna Mogoșești, Iași. Vecinii din comuna Mogoșești, cei care l-au cunoscut pe Nicu, au povestit că acesta cânta de când se știe și nu a ratat nicio ocazie ca să-și etaleze talentul. Până la vârsta de 58 de ani, a lansat două albume de folclor.

”Te strig, dar nu-mi răspunzi. Te caut, dar nu te găsesc. Te aştept, dar tu nu vii. Nu te pot aduce înapoi, dar ne vom revedea când vom fi lângă Domnul şi de-acolo niciodată nu ne vom mai despărți. Când un om drag te părăseşte pentru totdeauna, vezi şi tu moartea cu ochii”, a spus Gabriela Jigolea, soția lui Nicu Jigolea, cântăreț de muzică populară din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`