Prima pagină » Actualitate » A murit Mircea Grabovschi. Fostul campion mondial la handbal a suferit un AVC care i-a fost fatal

A murit Mircea Grabovschi. Fostul campion mondial la handbal a suferit un AVC care i-a fost fatal

23 iul. 2024, 23:41, 1 ,
în Actualitate

Fostul mare handbalist român Mircea Grabovschi, campion mondial în 1974, a încetat din viaţă, marţi, la vârsta de 71 de ani, a anunţat Federaţia Română de Handbal pe site-ul său oficial.

În data de 16 iulie, Mircea Grabovschi a suferit un AVC şi a fost internat la spital. Marţi, fostul vicecampion olimpic din 1976 s-a stins.

Mircea Grabovschi s-a născut în data de 22 decembrie 1952, la Sighişoara, fiind un jucător important al echipei Dinamo.

În august 1976, după ce a devenit vicecampion olimpic, handbalistul a fost decorat cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a. În martie 1982 a fost din nou decorat, de această dată pentru rezultatele deosebite obţinute la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucureşti din 1981.

În decembrie 2000, Grabovschi a primit Medalia naţională „Serviciul Credincios” clasa I. În 2009 a fost decorat din nou cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a”. În acelaşi an a fost numit „Cetăţean de onoare” al oraşului Sighişoara. În anul 2013, sala de sport a Colegiului Naţional „Mircea Eliade” din Sighişoara a primit denumirea „Mircea Grabovschi”.

Mircea Grabovschi a fost vicecampion naţional la bridge

Printre altele, Mircea Grabovschi a fost vicecampion naţional la bridge.

„În data de 16 iulie, Mircea Grabovschi a suferit un AVC și a fost internat la spital. Astăzi, campionul mondial din 1974 și medaliatul cu argint de la Jocurile Olimpice din 1976 și-a părăsit trupul și a mers în altă dimensiune.

Mircea Grabovschi avea 71 de ani și a fost un jucător important al echipei Dinamo.

S-a născut în data de 22 decembrie 1952, la Sighișoara.

În august 1976, după ce a devenit vicecampion olimpic, handbalistul a fost decorat cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a.
În martie 1982 a fost din nou decorat, de această dată pentru rezultatele deosebite obținute la Jocurile Mondiale Universitare de la București din 1981.
În decembrie 2000, Grabovschi a primit Medalia națională „Serviciul Credincios” clasa I.
În 2009 a fost decorat din nou cu ordinul „Meritul Sportiv Clasa a II-a”.
În același an a fost numit „Cetățean de onoare” al orașului Sighișoara.
În anul 2013, sala de sport a Colegiului Național „Mircea Eliade” din Sighișoara a primit denumirea „Mircea Grabovschi”.
Printre altele, Mircea Grabovschi a fost vicecampion național la bridge.
Condoleanțe familiei și pace în sufletele celor îndurerați!”, scrie Federaţia Română de Handbal

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024