Prima pagină » Cancan ultimă oră » A murit Mircea Drăgan, compozitorul și liderul formațiilor Sideral, Mondial și Romanticii. Monica Anghel: „Era un om extraordinar”
A murit Mircea Drăgan, compozitorul și liderul formațiilor Sideral, Mondial și Romanticii. Monica Anghel: „Era un om extraordinar”

A murit Mircea Drăgan, compozitorul și liderul formațiilor Sideral, Mondial și Romanticii. Monica Anghel: „Era un om extraordinar”

16 mai 2023, 18:46,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Compozitorul Mircea Drăgan, fost membru al formațiilor Sideral (1965-1968), Mondial (1968-1972), Romanticii (1972-1991), membru in Consiliul UCMR și in Biroul Sectiei de muzica pop, a încetat din viață.

Mircea Drăgan s-a născut pe 20 mai 1945). Născut într-o familie de muzicieni, bunicii au fost muzicieni, a învăţat pianul de la 4 ani, apoi a urmat studiile Conservatorului din Bucureşti, a început să cânte cu Sideral, în perioada ’65-’68, apoi din ’68 până în ’71 cu formaţia Mondial şi din ’72 până în ’90 cu Romanticii.

Din 1984 s-a dedicat meseriei de compozitor, a început compoziţiile din ’69, dar succesele au venit ceva mai târziu, prin ’76 cu «Soare şi foc», albumul cu Romanticii, «Mâine», piesa care a câştigat premiul de compoziţie şi interpretare în Germania, a avut nenumărate succese din punct de vedere muzical, bineînţeles succese obţinute prin muncă pentru că a muncit foarte mult, a avut o carieră destul de bine conturată, lucru care i-a adus participări la mai toate festivalurile care se ţineau în România, Festivalul de la Mamaia, Festivalul Muzicii de dans, Festivalul de la Costineşti, Melodia Anului, la toate a fost laureat, a luat premii, piesele sale au fost bine primite de public.

Monica Anghel: „Era un om extraordinar, vesel, un om bun”

Monica Anghel a reacționat imediat după ce a aflat că Mircea Drăgan a murit.

„Am colaborat cu dânsul. Era un om extraordinar, vesel, un om bun. Nu știam să aibă probleme de sănătate. Îi urez condoleanțe familiei. Nu știu să fi avut probleme de sănătate. Nu eram neapărat prieteni, dar am colaborat cu el. Ultima oară l-am întâlnit anul trecut. Era vesel, tonic, era foarte ok”, a spus Monica Anghel, potrivit Fanatik.

Horia Moculescu, despre moartea lui Mircea Drăgan

De asemenea, Horia Moculescu a spus că Mircea Drăgan era un om extraodinar și are doar cuvinte de laudă cu privire la compozitor.

„Am aflat la o oră după ce a murit. Era un om sănătos. S-a urcat în autobuz și a murit. I s-a făcut rău, a făcut un atac cardiovascular și a murit. Era un om bun, un om extraordinar. Să nu uităm că eu aveam trupă în anii `60, iar ei au inventat Romanticii și Mondial. Avea o familie atât de frumoasă, refăcută, care acum suferă.

Eu am fost prieten și cu prima lui soție, și a doua este o doamnă extraordinară. Este internată în spital. I s-a făcut rău, normal. Suntem colegi în Uniunea Compozitorilor de zeci de ani, suntem colegi în Consiliul Director al UCMR-ADA, eram peste tot împreună. Nici nu îmi vine să cred că nu mai este. Acum două săptămâni eram în consiliu la UCMR-ADA. Aveam ședință de Consiliu și s-a prezentat și el, desigur. Era foarte drăguț, un om de calitate, un prieten bun. Era un om de pus la rană”, a declarat Horia Moculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *