Prima pagină » International » A murit Johnny Pacheco, unul dintre părinţii muzicii salsa
A murit Johnny Pacheco, unul dintre părinţii muzicii salsa

A murit Johnny Pacheco, unul dintre părinţii muzicii salsa

16 feb. 2021, 15:41,
în International

Este doliu în lumea muzicii după ce Johnny Pacheco, unul dintre părinţii muzicii salsa, a murit la vârsta de 85 de ani. În urmă cu câteva zile, Johnny Pacheco fusese internat în spital pentru pneumonie.

Johnny Pacheco a studiat muzică la celebra scoala Juilliard din New York. Cariera a început-o în anii 1950, devenind faimos alături de orchestra Pacheco y şu Charanga.

A murit Johnny Pacheco, unul dintre părinţii muzicii salsa

Un cântăreţ legendar s-a stins din viaţă. Anunţul decesului a fost făcut de către familia sa. Este vorba despre Johnny Pacheco, considerat unul dintre părinţii muzicii salsa.

Johnny Pacheco s-a stins din viaţa la vârsta de 85 de ani, după ce în urmă cu doar câteva zile fusese internat de urgenţă pentru pneumonie.

Johnny Pacheco s-a născut în 1935 în Republica Dominicana. A fost muzician, compozitor şi producător. A fondat casa de discuri Fania Records şi grupul Fania All-Stars, din care au făcut parte artişti emblematici ai muzicii salsa, precum Celia Cruz, Hector Lavos şi Willie Colon.

„Cu imensă durere în suflet şi un mare gol în inimă, vă anunţ că maestrul Johnny Pacheco a murit astăzi în pace. Multe mulţumiri pentru rugăciunile voastre şi pentru toată dragostea pe care i-aţi acordat-o mereu”, a declarat soţia sa, Cuqui Pacheco, într-un comunicat publicat în numele familiei pe contul oficial de Facebook al artistului.

Johnny Pacheco a studiat muzică la celebra scoala Juilliard din New York. Cariera a început-o în anii 1950, devenind faimos alături de orchestra Pacheco y şu Charanga.

A murit Chick Corea, un nume mare din jazz-ul mondial

Săptămâna trecută, un artist legendar a încetat din viaţă. Este vorba despre Chick Corea, unul dintre marile nume ale jazz-ului, care a încetat din viaţa la vârsta de 79 de ani. Artistul suferea de o formă rară de cancer.

Chick Corea a cântat şi în România, în anul 2012, la Bucharest Masters of Jazz Festival, organizat la Sala Palatului.

Pe scenă au mai urcat atunci alţi mari artişti de jazz, precum Al Jarreau, Dianne Reeves, John McLaughlin sau Nigel Kennedy.

Chick Corea se pregătea de moarte, aşa că a scris un mesaj emoţionant, care a apărut pe pagina sa de Facebook.

“Vreau să mulţumesc tuturor celor care, pe tot parcursul călătoriei, au ajutat la strălucirea focurilor muzicale. Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru.

Dacă nu este pentru ei înşişi, atunci pentru noi. Nu doar pentru că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci pentru că este mai distractiv”, a transmis Chick Corea.

“Misiunea mea a fost întotdeauna să aduc bucuria de a crea oriunde am putut şi să o fac cu toţi artiştii pe care îi admir atât de mult – aceasta a fost bogăţia vieţii mele”, mai transmitea marele artist de jazz.

Născut la data de 12 iunie 1941, Chick Corea este unul dintre cei mai mari artişti de jazz din toate timpurile. În anii ’70 muzica lui era foarte populară.

Promotor al stilurilor de jazz fusion, sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă, Chick Corea a câştigat de mai multe ori premiul Grammy la secţiunile pianist/keyboardist şi compozitor de jazz american.

A făcut parte din celebra formaţie „Miles Davis Bând”, alături de Miles David. După ce a colaborat cu formaţia respectivă la sfârşitul anilor ’60 şi începutul anilor ’70, ulterior şi-a creat propriul său grup, „Return to Forever”. Este considerat chiar creatorul stilului jazz-rock.

Chick Corea a fost un inovator, explorând mai multe stiluri muzicale, ceea ce, probabil, l-a şi dus la crearea stilului jazz-rock. În anii ’80 şi ’90 a colaborat cu mai mulţi artişti şi a încercat numeroase genuri muzicale, încercând diverse sonorităţi fusion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *