Prima pagină » Sport » A murit Ioan Mangeac, fostul mare portar băcăuan. Era internat într-un azil

A murit Ioan Mangeac, fostul mare portar băcăuan. Era internat într-un azil

03 iun. 2021, 14:35,
în Sport

Ioan Mangeac, fostul mare portar al Bacăului din anii ’80, a decedat la vârsta de 65 de ani. Mangeac și-a petrecut ultima perioadă a vieții într-un azil de bătrâni din comuna Săucești, județul Bacău.  De altfel, una dintre cele mai recente poze cu Ioan Mangeac este sfâșietoare.

Starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid în ultima parte a vieții, acesta fiind imobilizat într-un scaun cu rotile.

Ioan Mangeac, fost antrenor de portar la FC Vaslui

În ultimii ani petrecuți în fotbal, Ioan Mangeac a activat ca antrenor de portari la unul dintre cluburile importante ale vremii, FC Vaslui, de la care a demisionat în 2010. Motivul? Divergențele avute cu antrenorul de atunci, Juan Ramos Lopez Caro.

La FC Vaslui, Mangeac l-a îndrumat pe Dusan Kuciak, unul dintre cei mai importanți portari din România la acea vreme. Slovacul, care a adunat 102 meciuri la FC Vaslui, a rămas în relații foarte apropiate cu Mangeac. A ținut legătura cu antrenorul și după despărțirea acestuia de clubul vasluian.

Amintim că Mangeac a fost coleg de vestiar cu Gică Popescu.

„Una din marile satisfacții ale carierei mele de antrenor a fost recunoștiința pe care mi-a purtat-o Kuciak pentru modul în care l-am antrenat și în care m-am ocupat de el”, spunea regretatul fotbalist despre Dusan Kuciak. Acesta a vorbit și despre una dintre cele mai mari slăbiciuni ale sașe, punctând că face „tot posibilul pentru a ține paharul cât mai departe de mine”.

Fostul mare portar al Bacăului s-a stins din viață la vărsta de 65 de ani.

Tot în această săptămână, pilotul elveţian al echipei Prustel GP, Jason Dupasquier, a murit la doar 19 ani în spitalul Carregi din Florenţa. Acesta a a suferit o accidentare gravă pe circuitul Mugello în sesiunea de calificare a Marelui Premiu de motociclism viteză.

Luni seară, tânărul sportiv a suportat o intervenţie chirurgicală la torace din cauza unei leziuni vasculare. Din nefericire, starea lui a rămas gravă şi decesul s-a produs în timp ce se afla la terapie intensivă. Potrivit medicilor Dupasquier a suferit și mai multe leziuni ale creierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *