Prima pagină » Cancan » A murit Ioan Costache, fondatorul trupei brașovene Ura De După Ușă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

A murit Ioan Costache, fondatorul trupei brașovene Ura De După Ușă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

23 iun. 2021, 12:17,
în Cancan

Este doliu în lumea muzicii rock după ce Ioan Costache a murit. În vârstă de 49 de ani, fondatorul trupei brașovene Ura De După Ușă, s-a stins din viață după ce a luptat mai mulți ani cu o boală cumplită.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Vestea dispariției lui Costi i-a întristat enorm pe fanii lui.

Ioan Costache a murit. Liderul trupei Ura De După Ușă a luptat mai mulți ani cu o boală cumplită

Costi, după cum îi spunea prietenii, suferea de o boală cumplită, profesională, silicoza. Din nefericire, în cele din urmă artistul a pierdut lupta cu boala.

Vestea dispariției lui Costi i-a întristat enorm pe fanii lui.

”Din păcate astăzi Costi a plecat de lângă noi. Drum bun, prieten drag!”, au scris colegii de trupă pe pagina de Facebook.

Ura De După Ușa a fost prima trupa românească de după Revoluție care a îmbinat cu succes forța punk-ului cu melodicitatea heavy-metalui. A devenit în scurt timp cel mai cunoscut nume autohton de pe scena de hardcore-metal.

Trupa a luat ființă în anul 1992 în Zărnești, iar în 1995 a lansat primul album numit De ce atâta Ură.

Un alt artist s-a stins din viață la doar 25 de ani

Interpretul Adrian Bâc a murit la doar 25 de ani. Cântărețul a fost internat, în noaptea de luni spre marți, cu ocluzie intestinală. În momentul în care s-a prezentat la unitatea spitalicească, acesta avea tensiunea foarte mică și se afla în stare de șoc.

Adrian Bâc a murit pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad. Artistul a absolvit  Liceul de Arte Plastice „Sabin Drăgoi”, după care a studiat contabilitate și informatică la Universitatea Aurel Vlaicu, scrie presa locală.

Pasiunea să nemărginită pentru muzică l-a împins să se dedice în totalitate carierei de solist. Pe data de 29 mai, Adrian împlinise 25 de ani.

O altă moarte fulgerătoare a avut loc și în lumea literară din România. Scriitorul și dramaturgul Mircea Bradu, sub direcţiunea căruia teatrul orădean a cunoscut cea mai înfloritoare perioadă a să, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 84 de ani.

Născut în 14 ianuarie 1937 în comuna Lăzăreni, în familia învăţătorului Ion Bradu, reputat etnograf şi folclorist, Mircea Bradu a absolvit Liceul Emanuil Gojdu din Oradea şi apoi Facultatea de Filologie din Bucureşti, devenind apoi redactor fondator al celei de-a V-a ediţîi a revistei de cultură Familia, dramaturg, membru şi laureat al Uniunii Scriitorilor din România.

Dumnezeu sa îi ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024