Prima pagină » Local » A murit inainte de a-si implini visul caritabil: o clinica de arsi in Nicolina
A murit inainte de a-si implini visul caritabil: o clinica de arsi in Nicolina

A murit inainte de a-si implini visul caritabil: o clinica de arsi in Nicolina

20 apr. 2015, 19:43,
Silviu Bordeianu în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:492948;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ A scapat de rusi, dar a fost aproape sa moara din cauza unei stampile @ Octogenara care a facut ani de zile naveta de la Bucuresti la Iasi in lupta cu birocratia a murit dupa ce a reusit sa o invinga

O batrana de 83 de ani a luptat cu autoritatile pana in ultima clipa a vietii, parca pentru a indeplini o misiune data de Dumnezeu. Povestea de viata a Elenei Ardeleanu este una cu adevarat extraordinara. A trait traumele deportarii din Bucovina de Nord, pierderea sotului, dar a infiat si a crescut patru copii carora le-a dat un drum in viata. Ba mai mult chiar, dupa un accident in urma caruia fiul ei a suferit arsuri grave, pasiunea pentru plante si medicina naturista a facut-o sa caute o solutie pentru a-si salva copilul, caruia medicii nu ii mai dadeau sanse la viata. L-a salvat, folosind un medicament unguent pe care l-a si brevetat. Inginer constructor, femeia a reusit o performanta incredibila, fiind la 60 de ani absolventa de Medicina, licentiindu-se la Facultatea de Medicina Generala Carol Davila in apifitoterapie. Dupa ce si-a salvat fiul, a incercat sa faca tot posibilul pentru a construi in Nicolina o clinica pentru arsi si un bloc social. In drumul ei s-au ridicat insa barierele birocratiei.

100 de zile in ghips pentru un aviz cerut de primarie

La finele anului trecut, Elena Ardeleanu venise pregatita sa protesteze cu un banner in fata primariei pentru a i se elibera o autorizatie de construire pentru un imobil in zona Nicolina, langa Scoala 19, unde isi dorea sa ridice un bloc care sa gazduiasca cazurile sociale pe care urma sa le trateze la o clinica de arsi, a carei cladire este deja construita. Incercarea de a obtine autorizatiile necesare proiectului i-au scurtat chiar si viata. Astfel, in 2011, cand cobora Copoul cu un aviz de la ApaVital, cerut de primarie, autobuzul in care se afla a fost izbit de un tramvai. In acel accident, Elena Ardeleanu s-a ales cu multiple fracturi, care au tinut-o in ghips 100 de zile. Despagubirile de 200.000 de lei de la Omniasig au ajutat-o insa sa continue investitia la sediul clinicii, finalizat deja.

Familia nu stie inca daca ii va continua proiectul

Batrana a fost inmormantata ieri la Cimitirul Izvorul Nou din Bucuresti. Fiica ei, Maria, spune ca mostenitorii nu au luat deocamdata o decizie cu privire la proiectul inceput de octogenara care a reusit sa treaca peste ocupatia ruseasca, accidente de tramvai si alte nenorociri, doar pentru a se poticni in cateva hartoage administrative inainte de a-si indeplini visul. „Mama mai avea o luna pana sa implineasca 83 de ani. A fost o femeie exceptionala, foarte activa. Noi deocamdata ne-am ocupat de randuielile religioase. Legat de proiectele ei nu va pot spune acum prea multe detalii. Noi suntem patru frati, ne vom intalni si vom discuta ce vom face pe mai departe”, a declarat Maria Azoitei, fiica Elenei Ardeleanu.

Citeste si: Despagubiri record pentru octogenara lovita de tramvaiul RATP! Povestea ei este incredibila! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *