Prima pagină » National » A murit fostul lider al masonilor din Transilvania. Mircea Chira devenise speaker motivațional
A murit fostul lider al masonilor din Transilvania. Mircea Chira devenise speaker motivațional

A murit fostul lider al masonilor din Transilvania. Mircea Chira devenise speaker motivațional

09 mai 2023, 23:41, 1 ,
în National

Masonii îi aduc un omagiu lui Mircea Chira, fost Maestru Venerabil al Lojei „Horia, Cloșca și Crișan” și fost coordonator al lojelor masonice din Transilvania.

Mircea Chira a murit subit, cel mai probabil în urma unui infarct. Acesta era cercetat penal într-un dosar de înşelăciune, cu prejudiciu de zeci de mii de euro.

Masonii au transmis un mesaj după moartea acestuia:

„Coloana Funebră – Zenitul București la 08 Mai 2023. Vă comunicăm cu tristețe că o Verigă a Lanțului nostru masonic s-a rupt astăzi în plan terestru!

Scumpul nostru Frate Ioan Mircea Chira (51 de ani) a fost strigat pentru cea din urmă Inițiere în Loja Celestă de la Orientul Etern. Admirat și iubit de toți cei care l-au cunoscut, lasă în urmă Frații îndoliați și amintirea unei vieți trăite la umbra Salcâmului, între Echer și Compas.

Jelim – Jelim – Jelim dar Sperăm. Să refacem Lanțul, Fraților, căci Spiritul lui Mircea va rămâne mereu prezent printre noi”.

Acesta a fost o perioadă importantă de timp și un prosper om de afaceri în județul din Ardeal

Acesta a fost o perioadă importantă de timp și un prosper om de afaceri în județul din Ardeal. Avea multe proprietăți, mașini, avion și elicopter, spații comerciale, moteluri și un showroom auto, dar afacerile i s-au prăbușit în 2009 şi firmele lui au intrat în faliment. După eșecul din afaceri, devenise speaker motivațional și făcea cursuri cu diverse grupuri.

Timp de patru ani, Mircea Chira a fost membru în Senatul lărgit al Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia și în Consiliul Director al Filantropiei Ortodoxe din Alba Iulia. A ocupat poziția de Cavaler templier al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim din 2004 și membru al Marii Loji Naţionale a României. Avea funcţie de organizare şi conducere regională de peste 10 ani.

Anunțul decesului lui Mircea Chira a fost postat pe Facebook de un vechi partener de-al său, jurnalistul Iosif Gligor: „A PLECAT! DRUM LIN SPRE LUMINĂ! În urmă cu doar 5 zile era atât de optimist că luna mai ii va schimba viața”.

Comentarii
  • „a murit subit, cel mai probabil în urma unui infarct”
    :))
    safe and effective by ur fellow mason dr. Fauci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *