Prima pagină » Cancan » A murit Florentina Satmari, cunoscuta realizatoare de emisiuni de muzică populară

A murit Florentina Satmari, cunoscuta realizatoare de emisiuni de muzică populară

16 feb. 2024, 10:51,
în Cancan

Lumea artistică din România este în doliu după ce a murit Florentina Satmari, cunoscuta realizatoare de emisiuni de muzică populară. Aceasta și-a pus amprenta pe multe emisiuni de folclor dar a descoperit și numeroase tinere talente. Vedete ale folclorului regretă trecerea în neființă a Florentinei Satmari și au transmis numeroase mesaje de condoleanțe.

A murit Florentina Satmari

Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României, a trecut în neființă, anunță colegii și apropiații. Matilda Pascal Cojocărița, interpretă de muzică populară, unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari, a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de socializare.

„Ne-a părăsit MĂMUCA. Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”

La rândul ei, interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu s-a arătat îndurerată de vestea că a murit Florentina Satmari.

„A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară, a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public. Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște!”

„A dat aripi multor interpreți”

Absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” – secţia canto clasic, Florentina Satmari şi-a început drumul în lumea Televiziunii Române în anul 1972, la Redacţia Formaţii Muzicale, în calitate de corist. Pe parcursul carierei sale, Florentina Satmari a fost asistent artistic şi redactor în Televiziunea Română.

În timp, la sugestia şi sub îndrumarea lui Tudor Vornicu, a ajuns să producă cele mai îndrăgite programe de muzică populară românească, menţionează site-ul TVR. Televiziunii Române i-a dedicat mai bine de trei decenii adăugând prin programele realizate încă o pagină valoroasă în Arhiva de Aur a TVR, prin profesionalism şi autenticitatea emisiunilor de folclor dar şi a numeroaselor tinere talente descoperite.

Potrivit televiziunii naționale, Florentina Satmari a fost „unul din marile numele ale Televiziunii Române, recunoscută pentru munca pe care a depus-o la emisiuni de folclor şi divertisment şi festivaluri ca „Maria Tănase” de la Craiova sau „Crizantema de Aur” de la Târgovişte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *