Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » O femeie a murit din cauza Covid-19 după ce a fost scuipată intenţionat
O femeie a murit din cauza Covid-19 după ce a fost scuipată intenţionat

O femeie a murit din cauza Covid-19 după ce a fost scuipată intenţionat

12 mai 2020, 19:07,
în Sanatate

A murit de Covid-19 după ce a fost scuipată. O angajata a cailor ferate din Londra a murit după ce au fost scuipata de un bărbat infectat cu noul coronavirus.

Lucrătoarea de la casele de bilete a fost scuipata în timpul serviciului. Belly Mujinga, în vârstă de 47 de ani, se afla pe peronul stației Victoria din Londra, pe 22 martie, când un calator, care a spus că are Covid-19, i-a lovit pe ea și pe o colega.

La câteva zile de la atac, ambele femei s-au îmbolnăvit de virus. Mujinga, mama unei fetite în vârstă de 11 ani, a fost internată la Spitalul Barnet și pusă pe ventilator, dar a murit pe 5 aprilie, a transmis Asociația Salariaților din Transporturi.

Soțul ei, Lusamba Gode Katalay, a declarat agenției de știri PA cum suspectul a mers până la Mujinga și a scuipat in fața. „Bărbatul a spus că are virusul și le-a scuipat. A raportat incidentul sefului lor.

A murit de Covid-19 după ce a fost scuipată

Katalay a spus că soția sa a făcut o operație în urmă cu patru ani și că de atunci are probleme respiratorii. În decurs de o săptămână de la incident, a început să se simtă rău și a fost internată la spital pe 2 aprilie. „Aceasta a fost ultima dată când am văzut-o”, a spus Katalay.

Mujinga era originară din Republica Democrată Congo și s-a mutat în Marea Britanie în 2000.

Secretarul general al TSSA, Manuel Cortes, a declarat: „Suntem șocați și devastați la moartea lui Belly. Este una dintre mult prea mulți lucrători de prim rang care și-au pierdut viața în urma coronavirusului.

În calitate de persoană vulnerabilă din categoria „la risc”, există întrebări despre motivul pentru care nu a ramas acasa inca de la începutul acestei pandemii.

Poliția britanică de transport cercetează acum, deși o plângere nu a fost înregistrată la acea dată, în ciuda faptului ca Mujinga și colega sa au solicitat sefilor să contacteze poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *