Prima pagină » International » A murit de coronavirus. Prima doamnă a Braziliei este în doliu
A murit de coronavirus. Prima doamnă a Braziliei este în doliu

A murit de coronavirus. Prima doamnă a Braziliei este în doliu

13 aug. 2020, 10:49,
în International

Prima doamnă a Braziliei este în doliu după ce bunica sa a murit răpusa de coronavirus. Maria Aparecida Firmo Ferreira, bunica primei doamne Michelle Bolsonaro, s-a stins din viaţa miercuri după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Biroul de presă al Secretarului Federal de Sănătate al Districtului Federal din Brazilia a confirmat moartea femeii.

Maria Aparecida Firmo Ferreira a murit răpusa de coronavirus

Maria Aparecida Firmo Ferreira avea 80 de ani. Femeia a petrecut 42 de zile internata într-un spital din Brazilia. Cauza oficială a decesului a fost o pneumonie cauzată de noul coronavirus. Decesul acesteia a survenit în spital.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, prima doamnă sau administraţia prezidenţială nu au comentat decesul acesteia.

Jair Bolsonaro a fost infectat şi el cu coronavirus

Tragediile provocate de coronavirus s-au ţinut în lanţ în familia lui Bolsonaro. După ce în urmă cu o lună preşedintele a făcut anunţul potrivit căruia a reuşit să se vindece de COVID-19, bunica soţii sale a murit răpusa de coronavirus.

În urmă cu aproximativ o lună Jair Bolsonaro anunţa într-un anunţ pe Twittercă s-a vindecat de COVID-19.

„RT-PCR pentru Sars-Cov 2: negativ. Bună ziua tuturor.

Mă simt slăbit. Au descoperit că am o infecție. Iau antibiotice acum. E din cauza celor 20 de zile pe care le-am petrecut în izolare în casă, ne îmbolnăvim și de altele. Am făcut mucegai, mucegai în plămâni. Asta trebuie să fie”, a spus Jair Bolsonaro.

Președintele Brazilie a stat în izolare timp de 20 de zile după ce a fost confirmat cu infectare COVID-19. Pe 25 iulie, el a anunțat pe Twitter că a fost testat din nou și că rezultatul a ieșit negativ pentru coronavirus. Bolsonaro a mulțumit „lui Dumnezeu și hidroxiclorochinei” pentru vindecarea de coronavirus în primul său discurs de după ieșirea din izolare.

Jair Bolsonaro este foarte cunoscut pentru părerea pe care o are despre coronavirus. Acesta a afirmat în nenumărate rânduri că virusul nu există ori că este doar o gripă nevinovată. Un gest şocant a fost făcut de acesta cu ceva timp în urmă când, de fata cu mai mulţi jurnalişti, şi-a dat masca jos.

Liderul brazilian şi-a scos masca în faţa reporterilor pentru a le arăta faţa şi că este bine. Apoi a fost ameninţat că va fi dat în judecată de către jurnalişti pentru că şi-a dat jos masca sanitară şi nu a păstrat distanţa socială la conferinţa de presă în care a anunţat că a fost testat pozitiv.

Coronavirus a făcut victime şi în politica românească

Bunica primei doamne a Braziliei a murit de coronavirus, însă nici politicienii din România nu au scăpat. La începutul acestei săptămâni consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a încetat din viaţă.

Acesta fusese diagnosticat săptămâna trecută cu Covid-19 şi, din cauză că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Iaşi. Bărbatul prezenta comorbiditati, având afecţiuni pulmonare şi cardiace.

Din păcate pentru el, nu s-a putut face nimic iar acesta a pierdut lupta cu viaţa. Încă de la începutul crizei de coronavirus, instituţia condusă de Dumitru Buzatu a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu noul coronavirus, din nefericire pentru acesta masurile nu au functionat si pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *