Prima pagină » International » A murit Charles Geschke, co-fondatorul companiei Adobe
A murit Charles Geschke, co-fondatorul companiei Adobe

A murit Charles Geschke, co-fondatorul companiei Adobe

19 apr. 2021, 10:45,
BZI.ro, în International

Este doliu în lumea afacerilor din întreaga lume. A murit Charles Geschke, co-fondatorul companiei Adobe, la vârstă de 81 de ani.

Omul de afaceri american este cunoscut la nivel mondial după ce, în 1982, a pus bazele și a ajutat la dezvoltarea Portable Document Format (PDF).

A murit Charles Geschke

Este doliu în lumea afacerilor din SUA. A murit Charles Geschke. Geschke a pus bazele Adobe în 1982.

Zece ani mai târziu, omul de afaceri avea să treacă printr-o adevărată dramă. Acesta a ţinut primele pagini ale ziarelor internaţionale, după ce a fost răpit sub ameninţarea armei şi ţinut ostatic pentru răscumpărare timp de patru zile înainte de a fi eliberat nevătămat.

Shantanu Narayen, CEO al Adobe, a spus că Geschke, care a murit pe 16 aprilie, „a stârnit revoluţia în tehnoredactare”, citează BBC.

Ca fondatori, Charles Geschke şi John Warnock „au dezvoltat un soft inovator care a revoluţionat modul în care oamenii creează şi comunică”, a mai spus el.

Cei doi sunt responsabili pentru dezvoltarea PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro şi Photoshop. În 2009, preşedintele american Barack Obama i-a recompensat pe Geschke şi Warnock cu Medalia Naţională pentru Tehnologie.

Bernie Madoff, unul dintre cei mai mari escroci din istorie, a murit la 82 de ani

Săptămâna trecută o altă veste șocantă acea să vină de peste ocean. Bernie Madoff, unul dintre ceio mai mari escroci din istorie, a murit la vârsta de 82 de ani. Faimosul creator al celei mai ample scheme Ponzi avea insuficiență renală, hipertensiune și probleme cardiace.

Finanțistul de pe Wall Street s-a stins din viață la Centrul Medical Federal din Butner, din cauze naturale.

În cursul anului trecut, avocații acestuia au încercat să obțină eliberarea din închisoare a clientului lor din cauza pandemiei de COVID-19. Cererea acestora a fost respinsă.

Madoff s-a născut la New York în anul 1938 și a fost considerat unul dintre cei mai mari escroci de bursă din istorie. În anul 1960 a fondat o firma de brokeraj care a devenit în cele din urmă Bernard L. Madoff Investment Securities.

În plină criză economică, în perioada 2007-2009, autoritățile au descoperit faptul că Madoff a delapidat, timp de 48 de ani de activitate, 65 de miliarde de dolari.

Finanțistul și-a făcut timp de mulți ani la rând, prietenii strânse cu principalii jucători din sectorul financiar și și-a folosit această rețea de cunoștințe pentru a crea ceea ce a devenit cel mai mare caz de fraudă financiară din istoria SUA.

Bernie Madoff și-a convins numeroși prieteni bogați să devină investitori în firma să, și a obținut de la aceștia recomandări pentru ca și alți investitori să se implice în afacere. El s-a apropiat de reprezentanți ai autorităților de reglementare din industria financiară.Faptul că în firma sa au investit persoane de renume a dus la o creștere a vizibilității acesteia. Acest lucru i-a determinat și pe alti oameni de afaceri să investească în această schemă.

Odată cu trecerea timpului Madoff a atras investiția unor politicieni celebri , directori de corporații, celebrități de la Hollywood, organizații non-profit, fonduri de pensii și universități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *