Prima pagină » National » A murit cea mai bătrână femeie din România. Aceasta era originară din Suceava

A murit cea mai bătrână femeie din România. Aceasta era originară din Suceava

26 nov. 2023, 14:00,
în National

Viorica Hogaş, cea mai bătrână femeie din România, a murit la vârsta de 108. Peste numai câteva luni, femeia ar fi urmat să împlinească 109 ani. Fosta învăţătoare, originară din Suceava, era sărbătorită în fiecare an de întreaga comunitate.

Născută în comuna Udești, județul Suceava, în 1915, în timpul Primului Război Mondial, Viorica Hogaș a devenit o figură emblematică. În ultimii ani, locuia împreună cu fiica ei, Adriana Popovici, care la rândul ei a împlinit 84 de ani.

”Să fiți calmi, buni, împăciuitori. Să nu vă certați. Să aveți o viață liniștită. Eu am avut așa și așa. Am avut și necazuri. Mergeam înainte. Dumnezeu mi-a dat putere. Dumnezeu m-a ajutat”, mărturisea femeia.

Căsătorită în 1937, a avut parte de sprijinul soțului doar câțiva ani. Încorporat și trimis pe frontul rusesc, soțul Vioricăi Hogaș a murit în septembrie 1943.

În luna februarie, Viorica Hogaș ar fi împlinit 109 ani.

Cea mai bătrână femeie din lume a murit în martie anul acesta

O femeie desemnaă de Guinness World Record cea mai în vârstă persoană din lume a murit, în Africa de Sud, la vârsta de 128 de ani.

Mama a șapte copii, Johanna Mazibuko, a murit în casa ei Jouberton, provincia de Nord-Vest, pe 3 martie, și ar fi împlinit 129 de ani în mai, potrivit presei locale, citate de Daily Mail.

Cei apropiați susține că femeia avea acte de identitate care dovedesc că s-a născut pe 11 mai 1894. Ea nu a mers niciodată la școală și nu știa să citească sau să scrie, conform rudelor.

Nora ei, Thandiwe Wesinyana, care o îngrijea, a spus că Mazibuko ar fi murit din cauza unui accident vascular cerebral.

Când a împlinit 128 de ani, Mazibuko a declarat: „Sunt curioasă de ce sunt încă aici după atât de mulți ani. De ce sunt încă aici? Oamenii din jurul meu au murit. Cand voi muri? Ce rost are să trăiești? Lumea m-a obosit pentru că doar stau aici fără să fac nimic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024