Prima pagină » Local » A murit arhitectul Corneliu Ciobănașu! A semnat mai multe proiecte importante ale Iaşului
A murit arhitectul Corneliu Ciobănașu! A semnat mai multe proiecte importante ale Iaşului

A murit arhitectul Corneliu Ciobănașu! A semnat mai multe proiecte importante ale Iaşului

13 sept. 2022, 16:25,
în Local

Arhitectul Corneliu Ciobănașu s-a stins din viață, la vârsta de 71 de ani, din cauza unor probleme de sănătate. Prietenii și cunoscuții arhitectului Ciobănașu l-au condus astăzi, 13 septembrie, pe ultimul drum.

Arhitectul ieșean a fost înmormântat la cimitirul din Valea Ursului, din comuna Miroslava.

„Poate prea puțini locuitori ai urbei știu cum și-a adus aportul asupra orașului arhitectul Corneliu Ciobănașu. Considerăm că nu este niciodată prea târziu să-i arătăm recunoștință unui profesionist care, în 44 de ani de carieră, a investit efort și pasiune, pentru a reda viața unor clădiri emblematice ale orașului.

A absolvit Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” (1972-1978) și Școala de Înalte Studii de Restaurare (1993-1995) din București, apoi a lucrat până în 1990 la Institutul de Cercetare și Proiectare ICPROM Iași. A fost timp de 16 ani (2000-2016) șef de lucrări la Facultatea de Arhitectură “G.M. Cantacuzino” din Iași, perioadă în care a predat studenților disciplinele “Amenajări interioare și mobilier” și “Design”.

A lucrat de-a lungul anilor proiecte de locuințe, social-culturale, industriale, urbanism, peisagistică, design și restaurări de monumente. O parte din acestea, clădiri simbol, pe care le admirăm în plimbările la pas și le promovăm pentru cei ce ne vizitează orașul, sunt rezultatul unor echipe de specialiști, din care a făcut parte și domnul arhitect Corneliu Ciobănașu. Dintre aceste proiecte, amintim: Consolidarea și restaurarea Palatului Culturii, a Casei V. Pogor, a Palatului Braunstein, a Muzeului Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul; Restaurarea, valorificarea turistică și culturală a ansamblului Mănăstirii Cetățuia; Reabilitarea, consolidarea și refuncționalizarea clădirii fostei Băi Comunale (Baia Turcească).

Suntem recunoscători pentru tot ce a creat și lasă în urmă, pentru devotamentul, pasiunea și energia pe care le-a investit în arhitectură, care a fost pentru acesta mai mult decât o meserie, a fost o vocație.

Mulțumim! Drum lin!”, este mesajul apropiaților pe paginile sociale.

Arhitectul ieșean Corneliu Ciobănașu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`