A muncit de la vârsta de 15 ani ca să ajungă așa! Ieșeanul Anghel Birică va fi pe aceeași scenă pe care a urcat și Arnold Schwarzenegger! – GALERIE FOTO

18 iul. 2022, 02:00
Andreea Timofte, în Local

Un tânăr campion din Iași are șanse mari să câștige cea mai importantă competiție de culturism din lume, organizată în Las Vegas. La cel mai mare concurs de culturism, la care profesionistul ieșean s-a calificat, au participat de-a lungul timpului și personalități ca Arnold Schwarzenegger sau Ronnie Coleman. În lumea culturismului, competiția „Mr. Olympia” este considerată la fel cum e „Champions League” pentru fotbaliști.

Ieșeanul Anghel Birică, în vârstă de 31 de ani, practică, încă din copilărie, culturismul, visele sale fiind îndeplinite prin multă muncă și dedicare.

Sportivul se atrenează zilnic, pentru a da tot ce este mai bun pe scenă. Performanța la care a ajuns Anghel Birică este fără precedent în culturismul ieșean.

Ani de antrenamente pentru a deveni campion absolut

Anghel Birică este cel care face istorie în culturismul ieșean. Tânărul a câștigat zeci de competiții naționale și internaționale, toate pentru a putea ajunge pe scena de la „Mr. Olympia”, eveniment ce va avea loc în perioada 15–18 decembrie 2022.

„Am 31 de ani și de la vârsta de 15 ani am început să mă antrenez. De la 19 ani am participat în România la diverse competiții, unde am câștigat câteva titluri la juniori. Am devenit campion național, campion european, dublu campion mondial și, în plus, am participat la multe alte concursuri, pentru Federația Română de Culturism și Fitness. Am fost înscris și la Clubul CSM Iași, dar scopul meu era altul, ținteam mai sus. Am conștientizat că vreau și pot mai mult… Am vrut să devin profesionist în cadrul Federației IFBB Pro League! Doar aici poți participa la «Mr. Olympia»“, declară Anghel Birică.

Culturistul ieșean va avea ocazia să participe la concursul de la Las Vegas, unde, în trecut, au participat nume legendare, precum Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman, Frank Zane sau Sergio Oliva.

„În 2020, în Italia, am câștigat titlul de «campion absolut overall» și cardul Pro (așa ai oportunitatea de a participa la competiții de profesioniști). După foarte multe competiții în toată Europa, unde eram mereu pe podium, trebuie să câștigi locul 1 plus Overall ca să devii profesionist. Apoi, în 2021, am câștigat primul concurs de Pro Italia «Tsunami Cup» și m-am calificat la «Mr. Olympia 2022», concurs ce va avea loc în Las Vegas, unde au participat legende ca Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman, Frank Zane sau Sergio Oliva”, spune Anghel Birică.

Anghel Birică susține că psihicul trebuie să fie mai puternic decât trupul

Culturismul este un sport cu milioane de adepţi, iar cel mai cunoscut culturist al tuturor timpurilor este Arnold Schwarzenegger care, înainte de a deveni cel mai bine plătit actor din lume și guvernatorul statului California, a fost multiplu campion mondial la amatori și profesioniști, precum și deţinătorul a 7 titluri „Mr. Olympia”, în cea mai importantă competiţie a culturismului profesionist.

„Să fac o comparație, ca să înțeleagă lumea ce înseamnă acest concurs: este ca și cum ai vorbi în fotbal despre „Champions League”. Este concursul în cadrul căruia se întrec cei mai buni din lume. Sunt primul român care va reprezenta România la classic physique, în America. Asta, după 15 ani de muncă și dedicare de 100 la sută. A fost un drum extrem de greu, zeci de competiții și concursuri câștigate până am reușit să devin profesionist și ca, mai apoi, să câștig calificarea la «Mr.Olympia 2022»”, a adăugat ieșeanul Anghel Birică.

Cei care doresc să performeze în acest sport trebuie să știe că perseverența și munca reprezintă ingredientele succesului.

„Eu îi sfătuiesc să creadă în ei! Dacă își doresc ceva cu adevărat, se va întâmpla, prin răbdare, muncă și perseverență. Este un sport individual și trebuie să depășești psihic toate încercările”, a adăugat campionul absolut Anghel Birică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *