Prima pagină » International » A mers la spital din cauza durerilor de stomac, dar medicii i-au amputat ambele picioare și o mână
A mers la spital din cauza durerilor de stomac, dar medicii i-au amputat ambele picioare și o mână

A mers la spital din cauza durerilor de stomac, dar medicii i-au amputat ambele picioare și o mână

09 sept. 2021, 14:01,
Roxana Butuc în International

O femeie de 39 de ani din Ungaria a chemat ambulanța din cauza durerilor de stomac. După mai multe investigații medici i-au găsit stomacul perforat și au băgat-o de urgență în operație.

În 3 luni de zile, medicii au operat-o de mai multe ori, astfel că aceasta a suferit peste 16 operații și trei amputări.

Medicii au trebui să-i amputeze mâinile și picioarele pentru a o salva

Având în vedere intensificarea durerilor de stomac, Monika Tothne Kaponya, din Pecs, Ungaria a chemat de urgență ambulanța. Având în vedere situația pacientei, medicii au supus-o mai multor investigații descoperind faptul că aceasta avea stomacul perforat necesitând mai multe operații complexe pentru a-i salva viața.

După 11 zile, aceasta a rămas fără ambele picioare și o mână. Din cauza afecţiunii de care suferă, aceasta deseori duce la complicaţii grave, printre care şi sepsis ce include pierderea membrelor infectate.

Femeia suferea de „ocluzie vasculară în toate membrele”

Medicii deși au depus efort, nu au reuşit să-i repare circulaţia sângelui în vene, motiv pentru care au fost nevoiţi să-i amputeze membrele pentru a-i salva viaţa. După nenumărate teste, medicii au anunțat-o că nu avea sepsis, ci „ocluzie vasculară în toate membrele”.

„Această ocluzie vasculară putea fi încă operată, dar după alte analize și investigații am primit din ce în ce mai multe veşti proaste. Aproape fiecare rezultat era urmat de o amputare. A trebuit să-mi iau rămas bun de la piciorul stâng pe 1 martie, anul trecut, apoi de piciorul drept pe 8 martie şi de braţul stâng pe 12 martie”, a mărturisit Monika Tothne Kaponya.

Pacienta nu și-a acceptat încă viața după ce a rămas fără membre

Înainte de operații, femeia și-a sunat disperată mama, explicându-i ce urma să se întâmple:

„Mamă, asta nu se poate întâmpla, nu?”, i-a transmis Monika Tothne Kaponya

Cu toate testele efecuate, Monika nu a aflat încă cauza problemelor ei. Specialiștii continuă să cerceteze pentru a afla dacă la bază a stat o problemă genetică. Chiar și așa, ea consideră că problemele ei ar început încă de acum doi ani, de la o leziune la un picior ce a devenit ulcerată.

De când s-a întors acasă, familia o vede mai deprimată, din cauza faptului că nu a reușit să-și accepte noua situație. Chiar și așa, aceștia au afirmat că îi vor fi alături, o vor susține și ajuta să-și găsească liniștitea și bucuria vieții chiar și în aceste condiții.

Un bărbat din Roman a rămas cu degetul amputat din cauza unei asistente

În data de 4 aprilie 2021, sâmbătă, un bărbat a ajuns de urgenţă la spitalul din Roman, după un accident de muncă. Omul şi-a tăiat un deget şi a ajuns cu el în mână la unitatea medicală pentru a i-l coase la loc.

Medicii l-au trimis la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Însă, au uitat să trimită și degetul cu pricina, fiind nevoiți să cheme o altă ambulanță. După 40 de minute a sosit o altă ambulanţă cu degetul bărbatului.

Într-un final bărbatul a fost operat, însă a rămân din nefericire fără un deget.

„Pacientul venit de la Roman sâmbătă cu traumatism de mână este internat la chirurgie plastică și operat de sâmbătă. Degetul 1 a ajuns odată cu pacientul. Se pare că ambulanţa a așteptat pe drum. Degetul 1 – police era oricum devitalizat imposibil de transplantat. Traumatismul era complex prin circular. A fost operat degetul 3 şi 5 și rezolvate fracturile metacarpului. Are acum degetele 3, 4, 5 și este candidat pe viitor la transplant de deget de la spital”, a menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Medicii de la un spital din Austria au amputat piciorul greșit unui pacient

În luna mai a acestui an, un bărbatul care suferea de mai multe boli s-a internat în spital, necesitând o operație de amputare a piciorul stâng. La spital, medicii l-au băgat în operație însă i-au amputat piciorul greșit, pe cel drept.

„Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a transmis clinică, adăugând că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă, când bărbatului i s-a schimbat bandajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *