Prima pagină » Local » A mai murit încă un pacient venit la Spitalul Mobil Leţcani după tragedia de la Piatra Neamţ EXCLUSIV
A mai murit încă un pacient venit la Spitalul Mobil Leţcani după tragedia de la Piatra Neamţ EXCLUSIV

A mai murit încă un pacient venit la Spitalul Mobil Leţcani după tragedia de la Piatra Neamţ EXCLUSIV

25 nov. 2020, 14:05,
BZI.ro, în Local

În aceste momente, oficialii au anunţat faptul că încă un pacient care a venit de la Spitalul Mobil de la Leţcani a murit. Pacientul era venit ca urmare a tragedii de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

În aceste momente, la Spitalul Mobil Lețcani mai este internat doar un pacient din cei 5 care au venit de la Piatra Neamţ.

A mai rămas un singur pacient care a ajuns la Iași de la Piatra Neamt

Vorbim despre al V- lea deces inregistrat printre cei care au venit ca urmare a tragediei din Piatra Neamț. In aceste momente, la Spitalul Mobil de la Letcani se mai află internat incă un pacient. Nu se cunoaste starea de sănătate a acestuia.

Până acum am îngrijit aproape 4000 de pacienţi bolnavi de COVID-19. Din numărul total, 500 au fost veniţi din alte judeţe sau chiar din alte zone ale ţării. Din nefericire unii au decedat. Am pierdut incă un pacient de la Neamț. Mai avem în îngrijire doar 1 singur pacient din acel grup. Azi în plenul Consiliului Judeţean Iași am avut apropbare de finanţare pentru zona de preterapie intensiva cu aparate specifice în valoare de 1.244.470 şi pot mulţumi astfel tuturor consilier judeţeni indiferent de culoarea politică. Strategia de dezvoltare pentru preanimare a devenit imperios necesară mai ales în ultima lună de când dinamica virală a impus întărirea aceste zone pentru a proteja pe cât posibil Terapia Intensivă de blocare. a precizat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Klaus Iohannis, despre vinovatul din tragedia de la Piatra Neamț

Președintele României, Klaus Iohannis preciza, cu ceva timp în urmă faptul ca Guvernul Orban nu este responsabil pentru decesul și tragedia de la Piatra Neamț. Presedintele era de părere ca PSD-ul este, pentru incă odata, de vină de acest lucru.

„Guvernul nu trebuie să plece acasă. Nu are nici un an de zile de când se află la guvernare și a gestionat această criză imensă a coronavirusului. A moștenit un sistem de sănătate în stare rea, fără resurse și fără rezerve. Guvernul nu trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă în care toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Tragedia de la Piatra Neamț ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate…După alegeri o nouă majoritate trebuie să reformeze întregul sistemul medical”, a declarat Klaus Iohannis.

Piatra Neamț a fost locul unei tragedii care a indoliat intreaga Românie

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în Piatra Neamţ a izbucnit un incendiu la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. În urma tragediei au murit, iniţial, 10 persoane, alte 7 fiind rănite. Pe parcusul saptamnilor care au urmate, încet au început să se stingă din viaţă şi alte persoane care au fost rănite. Persoanele afectate de incendiu au fost transferate, 5 la Spitalul Mobil de la Leţcani, o persoană la Pașcani şi medicul euro Cătălin Denciu a fost transferat de urgenţă la un spital din Belgia. Medicul suferise răni pe peşte 75% din suprafaţa corporală iar colegii acestuia nu au putut să îl trateze în România din lipsa echipamentulu ide specialitate.

Va aducem aminte faptul ca medicul Cătălin Denciu a fost grav ranit după ce a intrat in incendiu pentru a salva viata celor acaparati din incendiul de la Spitalul Judetean Piatra Neamț.

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat Nelu Tătaru in urma cu ceva timp referitor la starea de sanatate a medicului erou ranit.

In alta ordine de idei, Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *