Prima pagină » International » A mai apărut o variantă de COVID-19! Lambda este predominantă în mai multe ţări din America Latină
A mai apărut o variantă de COVID-19! Lambda este predominantă în mai multe ţări din America Latină

A mai apărut o variantă de COVID-19! Lambda este predominantă în mai multe ţări din America Latină

07 iul. 2021, 12:23,
George Cristian, în International

Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) anunță că o nouă variantă a virusului COVID-19 a apărut predominant în mai multe ţări din America Latină. Intitulată sugestiv Lambda, tulpina COVID-19 se poate găsit în cel puţin 27 de ţări diferite.

Prima oară când a fost semnalată a fost în luna august 2020 când au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19 în Peru.

Noua tulpină Lambda este predominantă în mai multe regiuni din Peru

Conform OMS, noua tulpină Lambda este predominantă în Peru dar începe să fie presominantă şi în Chile. Aceeaşi instituţie nu clarifică dacă răspândirea acestei tulpini poate fi un motiv de îngrijorare. De altfel, OMS nu a listat ca o varinată de îngrijorare ci au listat-o ca o variantă de interes.

Organizaţia Pan-Americane a Sănătății susţine faptul că tulpina Lambda este responsabilă de aproape 82% din cazurile de coronavirus din Peru şi de 31% din cazurile descoperite de COVID-19 în Chile.

„Este posibil ca capacitatea de transmisie să crească. Acesta este un fenomen care nu este bine studiat și documentat și nu putem face o comparație între alte variante, cum ar fi Gamma și Delta. Insistăm ca epidemiologia virusului și creșterea numărului de cazuri să răspundă la mai mulți factori. Din acest motiv, insistăm asupra faptului că eforturile de a controla epidemia sunt de a controla și reduce transmisia”, a spus el.

Europa se luptă cu apariţia variantei Delta de COVID-19

În altă ordine de idei, Europa se luptă acum să tină sub control răspândirea variantei Delta de COVID-19. Unele ţări din Uniunea Europeană, și nu numai, au luat deja mai multe măsuri de restricţii. În afara Europei, mai exact în Israel, autorităţile au constatat faptul că se impun luarea a mai multe măsuri de restricţii cum ar fi purtarea măștii de protecţie în spaţiile publice închise.

Israelul a luat această decizie în pofida faptului că țara a avut o campanie de vaccinare de succes declarând în urmă cu câteva luni că a atins imunitatea de turmă.

La nivel de judeţul Iași, varianta Delta a apărut în urmă cu o săptămână. Conform managerului Spitalului de Boli Infecţioase Iași, dr. Florin Roșu, sunt mai multe persoane diagnosticate cu varianta Delta a COVID-19

„Spitalul de Boli Infecțioase, singurul centru de excelență din Moldova în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă, a secvențiat și identificat doi pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat și la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș». Sunt două persoane din Pașcani cu vârste de 68 și 61 de ani; o familie formată din șase membri (părinți, de 36 și 29 ani, și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani), un pacient din alt focar în vârstă de 62 ani, aceștia fiind toți din județul Bacău. Pacienții, în marea lor majoritate, sunt proaspăt reîntorși din Irlanda, ceea ce ne-a determinat să ridicăm suspiciunea majoră de infectare cu tulpina Delta”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *