Prima pagină » Eveniment-Social » A IX-a ediție a concursului „IA ȘI green bag”, organizat de Palatul Copiilor! – GALERIE FOTO

A IX-a ediție a concursului „IA ȘI green bag”, organizat de Palatul Copiilor! – GALERIE FOTO

27 oct. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie în Eveniment-Social

În perioada 19-23 octombrie 2022, Palatul Copiilor Iași a organizat a IX-a ediție a concursului IA ȘI green bag”, concurs internațional de educație ecologică și protecția mediului. Elevii au trimis lucrări pentru cele cinci secțiuni din competiție. Profesori din România, dar și din alte țări au făcut parte din acest proiect

„Fii schimbarea! Școli sustenabile pentru reducerea consumului de energie. Economia circulară pe înțelesul tuturor” a fost tema celei de-a XI-a ediții a Concursului internațional de educație ecologică și protecția mediului  „IA ȘI green bag, creează și responsabilizează pentru eco-ul naturii!”.

Proiectul s-a derulat în două etape, ambele desfășurate în Complexul Palas Mall și locații ale Palatului Copiilor din Iași: prima, de nivel județean a avut loc în data de 1 iunie 2022, iar a doua, cu participare internațională, în săptămâna 19-23 octombrie 2022.

lucrari realizte din hartie

Proiectul s-a derulat în două etape, ambele desfășurate în Complexul Palas Mall și locații ale Palatului Copiilor din Iași

Participanții, dornici de a-și arăta creațiile

copil cu lucrarea realizata la Iasi Green Bag

A IX-a ediție a Concursului internațional de educație ecologică și protecția mediului aduce un îndemn la schimbarea atitudinii și care a început să dea rezultate de câțiva ani

Concurenții, de la preșcolari la liceeni, au trimis lucrări pentru cele cinci secțiuni din competiție. „IA ŞI green bag pentru ECOoo-ul naturii!”, iar aici au realizat sacoșe și insigne din materiale reciclate înscripționate cu mesaj eco. „Bijuteria verde – acolo unde etica se întâlnește cu estetica” este o altă secțiune, iar participanții au făcut decorațiuni și bijuterii din materiale reciclate. „Arta energiei – Trăieşte verde şi foloseşte galben!”, cea de-a treia secțiune în care s-au pregătit proiecte de mediu. „Eco- design”, prin care s-a realizat parada costumelor din materiale reciclabile pentru elevi; „Eco fashion animals – Cel mai elegant prieten”, parada costumelor din materiale reciclate pentru animale de companie și „Trandafir de la Moldova” care a constat într-un atelier de creație cu participare directă a unor echipaje din țară și străinătate.

De asemenea, cadrele didactice au avut prilejul de a schimba experiențe de actualitate și de calitate în cadrul Simpozionului „Fii schimbarea! Școli sustenabile pentru reducerea consumului de energie. Economia circulară  pe înțelesul tuturor”.

pil cu lucrarea realizata la Iasi Green Bag

Delegațiile de profesori din Belgia, Portugalia, Spania și Turcia au adus în atenție aspecte ale problematicii mediului din spațiul lor educațional

Profesori din alte țări au participat la cea de-a IX-a ediție a concursului „IA ȘI green bag”

persoane la concursul international de educatie ecologica

De asemenea, au participat în concurs lucrări din Letonia, patru echipaje din Turcia și din Republica Moldova

Delegațiile de profesori din Belgia, Portugalia, Spania și Turcia au adus în atenție aspecte ale problematicii mediului din spațiul lor educațional. De asemenea, au participat în concurs lucrări din Letonia, patru echipaje din Turcia și din Republica Moldova.

Din România au participat echipaje din cele opt regiuni geografice, reprezentând palate și cluburi ale copiilor, din Timișoara, Oradea, Deva, Slatina, Alexandria, Slatina, Pechea, județul Galați, București, Brăila, Bacău, Dâmbovița, Vatra Dornei, Botoșani, Roman, Tg. Neamț, Iași, Aiud, județul Alba și din Rm. Vâlcea.

Primăria Municipiului Iași a susținut proiectul care poartă în titlul său un îndemn la schimbarea atitudinii și care a început să dea rezultate de câțiva ani, prin înlocuirea treptată a sacoșelor din polietilenă în supermarket-uri cu cele textile.

A IX-a ediție a Concursului a IX-a ediție a concursului „IA ȘI green bag” aduce un îndemn la schimbarea atitudinii și a început să dea rezultate de câțiva ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`