Prima pagină » Local » A intrat spaima în ei! Descinderi la Crucea, în casele romilor. Mascații au căutat câteva oi de rasă ce au fost furate. Una era deja la proțap – EXCLUSIV

A intrat spaima în ei! Descinderi la Crucea, în casele romilor. Mascații au căutat câteva oi de rasă ce au fost furate. Una era deja la proțap – EXCLUSIV

24 apr. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Romii din satul Crucea s-au trezit mai de dimineață decât se așteptau. Ieri, mascații au căutat câteva oi de rasă ce au fost furate. Mai mulți romi au fost duși la audieri

Romii de la Crucea s-au trezit cu noaptea în cap. Nu și-au dorit asta nicio secundă, dar mascații le-au dat deșteptarea. Ieri dimineață, comuna Lungani a fost luată cu asalt de trupele speciale. Motivul? Câteva oi de rasă au fost furate. Dispariția animalelor a fost anchetată de polițiștii de la Podu Iloaiei, iar după mai multe zile de verificări au reușit să dea de autori.

„La data de 23 aprilie a.c., polițiștii Poliției Orașului Podu Iloaiei au efectuat 3 percheziții domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt de ovine. Perchezițiile au avut loc pe raza comunei Lungani din județul Iași. Au fost conduse la sediul poliției 6 persoane. Cercetările continuă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul SAS Iași, Poliției Orașului Tg. Frumos și IJJ Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Mascații au căutat câteva oi de rasă ce au fost furate. Valorează bani frumoși

Din câte se pare, a fost vorba despre 7 oi. Romii de la Crucea le-ar fi sustras, iar una dintre ele a fost pusă la proțap până ca polițiștii să le găsească. O singură oaie ar valora în jur de 2.000 de lei. O mină de aur pentru romii de la Crucea. Trebuie precizat că majoritatea romilor de acolo nu lucrează și nu au niciun venit. Practic, furtul oilor a fost o adevărată lovitură. Acum, rămâne de văzut ce decizie vor lua anchetatorii în legătură cu cele 6 persoane din comuna Lungani, conduse la audieri.

Trebuie precizat că localitatea Lungani este cunoscută ca fiind cel mai sărac loc din județul Iași, gradul de ocupare a forței de muncă fiind foarte scăzut. Populația comunei este estimată la aproximativ 6.000 de locuitori, iar cei mai mulți dintre ei beneficiază de ajutor social. Situația comunei Lungani este aceeași de mulți ani, iar oamenii trăiesc în cele mai grele condiții din generație în generație.

Aproximativ 70 la sută din locuitorii satului Crucea trăiesc doar din ajutor social și alocațiile copiilor. Cel mai sărac sat din comună are 1.420 de locuitori dintre care 958 sunt beneficiari de ajutor social. Situația din satul Crucea nu pare să aibă o rezolvare, tinerii se căsătoresc de la vârste fragede și fac mulți copii.

Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla în sat după ce mascații au căutat câteva oi de rasă ce au fost furate.

Comentarii
  • Buldozer,ras totul și apoi plantat tei…

  • Nu este voie….

  • Tigani nu romi.

  • Au gasit sau nu oile furate? Ca din articol si din comunicatul IPJ eu nu am priceput. Ce inseamna o oaie de 2000 de lei, cand kg de miel s-a vandut cu 50-70 de lei? Cam 30-40 de kg cu tot cu oase.

  • Cu suspendare binenteles.

  • Pai voi le ridicat osanale sii pupati in fund cu ziua international a gypsanilor , leati facut scena si concerte chiar in fata Palatului Culturii din buricul Iasului de parca si merita asta iar ei au dorit doar sa continue baiaramul si gratarele traditionale prin ”munca” lor traditionala din mosi stramosi !, ca de aia nici indienii lor din India nui inghit pe daliti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *