Prima pagină » Local » A intrat ca o torpilă într-un stâlp după ce s-a urcat beat la volan. Ar putea fi „premiat” cu o noapte de arest

A intrat ca o torpilă într-un stâlp după ce s-a urcat beat la volan. Ar putea fi „premiat” cu o noapte de arest

08 oct. 2022, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Un bărbat care s-a urcat băut la volan a provocat un accident, în zona Bucium, ce ar fi putut avea urmări grave. Bărbatul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un stâlp

Un accident ce ar fi putut avea urmări grave s-a petrecut la Iași. Un bărbat care se afla la volanul unui autoturism a pierdut controlul volanului și a intrat într-un stâlp de beton. În urma impactului, atât șoferul, cât și pasagerul din autoturism au fost răniți. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112, iar la fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale. Cei doi bărbați răniți au fost preluați și transportați la spital. Între timp, polițiștii rutieri au făcut verificări pentru a stabili cum s-a produs accidentul .

Dosar penal deschis pe numele șoferului

Polițiștii ieșeni l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost pozitiv.

„La data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un tânăr, în timp ce ar fi condus un auto, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost rănit. Cercetările continuă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Un alt accident s-a produs la Iași

Zilele trecute, un alt accident s-a produs pe raza comunei Vlădeni. Atunci, șoferul unui autoturism marca VW Golf a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un copac. În urma impactului, cele două persoane care se aflau în autoturism au fost rănite. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și polițiștii rutieri. Cele două victime au primit primul ajutor, iar ulterior au fost transportate la o unitate medicală pentru investigații suplimentare.

Un alt dosar penal a fost deschis

Polițiștii ieșeni l-au testat pe șofer cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Totuși, pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. Din primele verificări se pare că șoferul nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. În continuare, conducătorii auto din Iași nu par să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație.

Polițiștii încearcă să îi facă pe șoferi să devină responsabili, însă nu reușesc întotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *