Prima pagină » Local » A încercat să facă ţuică şi a ajuns la spital cu arsuri pe 35% pe suprafaţa corpului
A încercat să facă ţuică şi a ajuns la spital cu arsuri pe 35% pe suprafaţa corpului

A încercat să facă ţuică şi a ajuns la spital cu arsuri pe 35% pe suprafaţa corpului

01 iul. 2020, 15:12,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

A încercat să facă ţuică şi a ajuns la spital cu arsuri pe 35% pe suprafaţa corpului. Un bărbat a încercat să facă ţuică în casă şi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Iaşi.

A încercat să facă ţuică şi a ajuns la spital cu arsuri pe 35% pe suprafaţa corpului

A încercat să facă ţuică şi a ajuns la spital. G. Ion, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Iaşi, a încercat să facă ţuica în casă. A sărit capacul de la instalaţia de făcut ţuica, cauză probabilă fiind înfundarea ţevii declarativ.

A ajuns la spital cu arsuri pe 35% din suprafaţa corpului, pe torace, posterior, lombar şi membre inferioare. A fost internat pe secţia de Chirurgie Plastică.

A încercat să facă ţuică şi a fost surprins de explozia unui cazan

Pe 2 aprilie 2019, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Neamţ, a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi după ce a fost surprins de explozia unui cazan de ţuică.

Bărbatul, tată a şase copii, s-a ales cu arsuri pe 75 la sută din suprafaţa corpului. Din nou, la fel ca în alte cazuri similare, s-a apelat la o soluţie de avarie, întrucât la spitalele pentru „marii arşi” din capitala şi din Târgu Mureş nu erau locuri disponibile. Astfel, pacientul a fost transferat de urgenţă la Iaşi, pentru a primi îngrijiri minime. Reamintim că la Spitalul „Sf. Spiridon” se pot îngriji pacienţi cu arsuri pe maximum 20 sau 25 la sută din suprafaţa corpului.

Au plătit o sumă uriaşă pentru ca viaţa lui să fie salvată

Familia bărbatului a conştientizat şi a fost informată asupra faptului că la Spitalul „Sf. Spiridon” acesta nu poate beneficia de îngrijirile necesare şi a decis că acesta să fie transferat la o unitate medicală din Italia, în Verona, oraş în care acesta a lucrat mai bine de 15 ani de zile. În momentul în care a avut loc accidentul, bărbatul era venit acasă, fiind hotărât să se stabilească din nou în România.

Întâmplarea a făcut ca el să se ofere să-l ajute pe un vecin care făcea ţuica, iar o defecţiune a cazanului a provocat o explozie în urma căreia s-a ales cu arsuri grave, de gradul al ll-lea şi al lll-lea, pe 75 la sută din suprafaţa corpului. Imediat după ce a ajuns la Iaşi, rudele bărbatului au făcut tot posibilul pentru a strânge suma necesară şi l-au transferat pe acesta, cu un avion medical, în Verona, Italia. Pentru acest lucru a fost nevoie de 17.000 de euro.

„El era în şomaj, a lucrat în Italia 15 ani, de când eram noi mici. A venit acasă şi a zis că se stabileşte în România. O noapte de spitalizare acolo costa între 2.000 şi 3.000 de euro. Neavând posibilitatea de a plăti, i s-a oprit şomajul, aceasta fiind singura sursă de venit a familiei, deoarece mama nu lucrează, având grijă de fraţii mai mici. Acum, banii de şomaj sunt folosiţi pentru spitalizare. Am vorbit la Casa de Asigurări şi vom vedea ce se poate face, dar cred că nu vor fi decontaţi cei 17.000 de euro, cât a costat transportul. El a mers să-şi ajute un prieten să facă ţuica, iar cazanul a explodat, pentru că s-au înfundat ţevile. Astfel, a suferit arsuri pe 75 la sută din suprafaţa corpului”, povesteşte Teodora, fiica bărbatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *