Prima pagină » Economic Local » A încercat să ajungă în Franța cu un buletin falsificat
A încercat să ajungă în Franța cu un buletin falsificat

A încercat să ajungă în Franța cu un buletin falsificat

29 nov. 2019, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

În urmă cu două zile, cetățeanul din R. Moldova – T.A., în vârstă de 52 de ani, s-a prezentat la punctul vamal pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară. Acesta era pasager într-un autocar ce se deplasa spre Franța. La controlul de frontieră, oamenii legii au descoperit asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităților române. Pe aceasta nu exista concordanță între numele persoanei pe care era emisă cartea de identitate și fotografie. De asemenea, în bagajele personale ale cetățeanului moldovean au fost descoperite 40 de pachete cu țigări, de proveniență R. Moldova.

S-a ales cu amendă de 5.000 lei

În cadrul verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul este fals. Bărbatul a declarat că nu are cunoștință despre respectivul document de identitate și nu știe cum a ajuns în bagajul său.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții InspectoratuluI Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Țigările descoperite au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoritatea vamală l-a sancționat pe cetățeanul moldovean cu 5.000 de lei amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *