Prima pagină » Titlurile zilei » A început Târgul de blănuri la Iași! Mai multe tarabe, mai puțini clienți. Comercianții își pun speranțele în weekend

A început Târgul de blănuri la Iași! Mai multe tarabe, mai puțini clienți. Comercianții își pun speranțele în weekend

11 oct. 2024, 02:00, 11 ,
Iulia MARIA în Titlurile zilei

Târgul de blănuri din Iași, organizat în zona Hala Centrală, și-a deschis porțile săptămâna aceasta, adunând comercianți din toată țara, cu produse din blană și piele. Deși evenimentul reunește o ofertă impresionantă, de la blănuri de nurcă, linx și vulpe argintie până la paltoane și geci din piele, vânzările nu sunt la nivelul așteptat. În primele zile, comercianții au simțit o scădere vizibilă a interesului față de anii trecuți deși numărul de tarabe a crescut considerabil

Mai multe tarabe, mai puține vânzări la Târgul de blănuri din Iași

Comparativ cu ediția anterioară, numărul comercianților prezenți la Târg este în creștere, ceea ce a dus la o competiție mai mare între aceștia. Deși Târgul se bucură de o prezență diversă, cu produse variate, comercianții sunt dezamăgiți de lipsa clienților și de vânzările slabe. Dorina Manole, o femeie venită din Târgu Neamț, este una dintre comerciantele care participă de mai mulți ani la Târg și a precizat că nu se așteaptă la o schimbare semnificativă a vânzărilor în zilele următoare.

„Anul acesta sunt mai multe tarabe decât anul trecut, concurența nu ne ajută prea mult și oricum oamenii nu mai cumpără la fel de mult. Deocamdată, nu prea avem vânzări, dar nu avem mari așteptări. Lumea se uită, probează, dar nu cumpără. Anul 2022 a fost un an foarte bun, am avut vânzări foarte bune și mulți clienți. Din păcate, de atunci a mers foarte slab, iar anul acesta nu pare să fie mai bun”, a spus Dorina Manole.

O altă comerciantă, Luminița Gavriloaie, a confirmat că vânzările sunt momentan slabe.

„Am venit cu toate produsele noastre, dar avem și câteva pe care le cumpărăm noi și doar le vindem. Oamenii încă nu sunt prea interesați. Concurența este mare, iar clienții nu mai sunt la fel de dispuși să cheltuie bani pe produse scumpe”, spune Luminița Gavriloaie.

Deși prețurile nu au crescut față de anii trecuți, comercianții sunt de părere că interesul ieșenilor și al vizitatorilor este mult mai mic. Cei prezenți speră totuși ca în zilele următoare, odată ce târgul va fi mai bine cunoscut și mai mulți oameni vor veni în oraș pentru pelerinajul Sfântei Parascheva, lucrurile să se îmbunătățească.

„Sperăm că în weekend va fi mai multă lume și că vom vinde mai bine”, spune Luminița Gavriloaie.

Luminița Gavriloaie a remarcat și o schimbare în atitudinea generală a consumatorilor față de produsele din blană.

„În anii trecuți, veneau mai mulți oameni să probeze și să cumpere, chiar dacă prețurile nu erau mici. Acum, vin să se uite, probează, dar nu cumpără. Nu e o chestiune de prețuri, pentru că noi nu le-am crescut față de anii trecuți, dar oamenii pur și simplu nu mai sunt interesați să investească în astfel de produse, iar tinerii, nici atât nu sunt interesați”, a spus Luminița Gavriloaie.

Ce produse pot cumpăra vizitatorii de la Târgul de blănuri din Iași

Vizitatorii Târgului de blănuri din Iași au la dispoziție o ofertă variată de produse, menite să satisfacă diverse gusturi și preferințe. Pe tarabele amplasate în zona Hala Centrală, clienții pot găsi blănuri de nurcă, linx, și vulpe argintie, cunoscute pentru textura lor fină și pentru protecția pe care o oferă în sezonul rece. Aceste articole sunt disponibile sub forma de haine elegante, paltoane și jachete, unele dintre ele având gulere sau detalii din blană naturală.

Pe lângă piesele mari de îmbrăcăminte, comercianții au și o gamă de accesorii din blană și piele, perfecte pentru a completa o garderobă de iarnă. Căciuli, mănuși, fulare și șaluri din blană sunt printre cele mai căutate produse, mai ales în contextul temperaturilor scăzute. De asemenea, pentru cei care preferă articolele din piele, târgul oferă o selecție de geci din piele de vițel sau de miel.

Nu lipsesc nici articolele mai mici, precum curelele din piele, borsetele sau portofelele, care pot fi cadouri ideale sau completări utile pentru garderoba de zi cu zi. Aceste accesorii sunt realizate cu atenție la detalii și din materiale rezistente, fiind menite să reziste în timp. Indiferent de preferințele vizitatorilor, fie că sunt în căutarea unei piese clasice de îmbrăcăminte sau a unui accesoriu deosebit, Târgul de blănuri din Iași oferă opțiuni variate pentru toată lumea.

Luminița Gavriloaie este de părere că lipsa de interes pentru blănuri este un semn al vremurilor, menționând că, în ciuda tuturor eforturilor de a atrage clienți, situația devine tot mai dificilă.

„E greu să vinzi blănuri în ziua de azi. Nu doar din cauza situației economice, dar și pentru că moda s-a schimbat. Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de alte lucruri și nu mai văd blănurile ca pe o investiție sau ca pe un simbol de statut, așa cum era odinioară”, a adăugat Luminița Gavriloaie.

Târgul de blănuri din Iași rămâne deschis până marți, 15 octombrie 2024, oferind vizitatorilor tarabe cu o varietate de produse din blană naturală și piele.

Comentarii
  • La cum s-a schimbat vremea, nici nu mai ai nevoie de blanuri.

    Nu mai sunt la moda in primul rand si in al doilea rand nu mai avem ierni ca in trecut.

    Reorientati-va baieti si apucati-va de o alta activitate, ca e groasa rau.

  • 🤮🤮🤮

    Blană naturală în 2024. Vai de capul vostru de needucați.

    NU MAI ESTE NEVOIE SĂ PORȚI BLANĂ NATURALĂ!

    Sper să nu cumpere nimeni nimic 🙏🏻

  • Lumea se imbraca doar in pijamale si in treining. Majoritatea de la Decathlon. Toti sunt sportivi de performanta si de aia.

  • NU CUMPARAM BLANA NATURALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Aceleasi vechituri. Stil vechi. Nu vor mai fi temperaturile de acum 40 de ani.

  • Nu blana e problema, ci aspectul atemporal al produselor: aceleasi, de 30 de ani. Au insa clientii lor. Aia care nu intra prin mall-uri.

  • Daca sant aceleasi nici nu merita sa mai merg.

  • Blanurile sunt pentru Groenlanda si pentru cei din Siberia. Cine se imbraca cu rahaturile alea in Romania?

  • Mihaita Primar FAURITOR AL URINII

    Sunt Mihaita si incurajez blanurile! Cumparam si taxam in acelasi timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`