Prima pagină » Local » Slujba de la Cuvioasa Parascheva a început! Sobor de preoți și sute de credincioși la Mitropolia Iași -FOTO, LIVE VIDEO

Slujba de la Cuvioasa Parascheva a început! Sobor de preoți și sute de credincioși la Mitropolia Iași -FOTO, LIVE VIDEO

14 oct. 2020, 06:42,
George Cristian, în Local

În aceste momente a început slujba dedicată cinstirii Sfintei Cuvioase Parascheva. La catedrala Mitropolitană sunt prezenți deja câțiva zeci de creștini.

UPDATE: Conform datelor existente, la slujbă și la rândul de la Cuvioasa Parascheva participă aproximativ 9000 de persoane.

UPDATE 09.30 Capătul cozii este pe strada Cantacuzino, în dreptul Bisericii Sf. Gheorghe. Se intra prin curtea Facultăţii de Teologie pe mai multe rânduri. Timpii de așteptare la racla cu Cuvioasa Parascheva sunt de aproximativ 30 de minute.

UPDATE 9.15: La slujbă participă sute de credincioși, un număr evident mai mic decât anii trecuți când erau prezenți mii de credincioși. Pelerinii păstrează distanța fizică intre ei. Nu au fost semnalate incidente.

UPDATE 09.00: A început slujba de la Cuvioasa Parascheva. În aceste momente, în fața Catedralei Mitropolitane Iași sunt prezenți sute de credincioși, dar și un sobor de preoți. BZI.RO a transmite LIVE VIDEO întreaga slujbă.

UPDATE: Mai mulți credincioși au început să strige: Vrem la Cuvioasa.

UPDATE: La coadă la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt câteva sute de persoane.

UPDATE: În aceste momente, preoții au scos racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, din Catedrala Mitropolitană din Iași.

Un sobor de preoți se îndreaptă spre ieșirea din curtea Mitropoliei Iași acolo unde racla va fi așezata pe baldachin.

Zeci de creștini sunt prezenți la Catedrala Mitropolitană Iași încă de la miezul nopții

Pandemia de coronavirus a produs la nivel mondial numeroase schimbări. Nu doar sistemul de sănătate a fost afectat. Sute de mii de oameni și-au pierdut persoanele dragi, milioane s-au confruntat cu infectarea cu SARS-CoV-2, mulți angajați au intrat în șomaj tehnic s-au și-au pierdut locurile de muncă deoarece firmele în care lucrau au dat faliment etc. În urmă cu câteva zile, din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu COVID-19 autoritățile din România au luat o măsură care i-a revoltat pe creștinii ortodocși. Înainte cu câteva zile de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva a fost interzis accesul în Mitropolia Moldovei și Bucovinei a persoanelor care nu locuiesc în municipiul Iași.

Loviți de pandemie dar și de greutățile vieții, aceștia își puseseră speranța că vor veni la racla Sfintei pentru a se ruga. Mânați de tristețe, revoltă și de sentimentul de discriminare, aceștia au început să vină în fața Mitropoliei pentru a-și manifesta trăirile. Cu ochii înlăcrimați, creștinii s-au rugat, au fredonat cântece bisericești și și-au strigat ofurile. Deși decizia a aparținut exclusiv Executivului și Comitetului Național Pentru Situații de Urgență, jandarmii au fost cei care au „încasat” din plin replicile tăioase ale manifestanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *