Prima pagină » Actualitate » A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin a anunțat că a trimis armata – FOTO

A început războiul în Ucraina! Vladimir Putin a anunțat că a trimis armata – FOTO

24 feb. 2022, 07:00,
BZI.ro, în Actualitate

Pare că a început războiul în Ucraina după ce Vladimir Putin a făcut un anunţ surpriză prin care a declarat că a trimis armata în țara vecină. Liderul de la Moscova consideră că Ucraina este un teritoriu istoric care aparţine Rusiei.

În replică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face apel la consiliul său național de securitate și apărare să declare legea marțială. Se așteaptă că Consiliul să țină o ședință urgentă pentru a decide problema.

 

A început războiul în Ucraina? Vladimir Putin anunță o operațiune militară în Donbas

Președintele rus Vladimir Putin anunță o „operațiune militară” în regiunea Donbas din Ucraina. Acest lucru ar putea duce la un adevărat război în Ucraina. Vladimir îi îndeamnă pe soldații ucraineni din estul Ucrainei să depună armele și să se întoarcă la casele lor. Puţin avertizează că răspunsul Moscovei va fi „instantaneu” dacă cineva va încerca să ia împotriva Rusiei.

Ministrul de externe al Ucrainei acuză Rusia că a început un război la scară largă și îndeamnă ONU „să facă tot posibilul” pentru a-l opri. Președintele american Joe Biden promite că lumea va trage Rusia la răspundere, prezicând pierderi majore de vieți omenești. Șeful NATO, Jens Stoltenberg, spune că blocul este alături de Ucraina în acest moment teribil și va face tot ce este necesar pentru a apăra toți aliații

Mesajul președintelui Klaus Iohannis în războiul din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat anterior că o invazie „ar putea fi începutul unui mare război pe continentul european”. Într-o adresă de noapte târziu adresată națiunii, el a promis că „ne vom apăra” în cazul unui atac. Ucraina a intrat într-o stare de urgență de o lună la miezul nopții joi, ora locală (22:00 GMT)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *