Prima pagină » Actualitate » A început procedura de vot în PNL pentru excluderea lui Ludovic Orban! UPDATE: Ludovic Orban a fost exclus din PNL

A început procedura de vot în PNL pentru excluderea lui Ludovic Orban! UPDATE: Ludovic Orban a fost exclus din PNL

12 nov. 2021, 11:44,
în Actualitate

În aceste momente, în şedinţa BEx s-a propus excluderea lui Ludovic Orban. Procedura de excludere din PNL a fost deja începută. Surse politice susţin că votul este unul previzibil pentru că în aceste momente președintele Florin Cîțu controlează majoritatea membrilor.

Vă aducem aminte faptul că Ludovic Orban a fost propus pentru a fi exclus de către Florin Cîțu care nu este de acord cu ieșirile pe care fostul președinte le are in spațiul public. Acesta s-a poziționat dur împotriva deciziei liberalilor de a intra la guvernare cu PSD și l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis.

UPDATE: Cu 31 de voturi pentru și cu două voturi împotrivă, Ludovic Orban a fost exclus din PNL.  Pe mai departe este de așteptat ca alți parlamentari fideli lui Ludovic Orban să îl urmeze. Au fost mai multe surse care indicau că fostul președinte și-ar face un nou partid sau că poartă negocieri cu Cristian Diaconescu pentru o alianță cu PNL. Până în aceste momente sunt 16 parlamentari PNL care au ieșit din grupul parlamentar liberal după ce Orban a făcut același lucru. Aceleași surse au indicat că numărul parlamentarilor care îl vor urma pe Orban este unul mai mare.

A inceput procedura de vot în PNL pentru excluderea lui Ludovic Orban

Sunt șanse mari ca vineri fostul președinte Ludovic Orban să fie exclus din PNL după ce în aceste momente a fost începută procedura de votare. BEx-ul este compus din membri apropiați de Florin Cîțu cel care a propus această excludere. Așadar, rezultatul este unul previzibil. De altfel, procedura se desfăsoară prin vot secret cu buletine de vot.

Chiar înainte de ședință, Ludovic Orban a declarat că se așteaptă la o excludere dar că va rămâne loial românilor care mai cred în valorile liberale și care nu doresc o guvernare alături de PSD. Despre ei, fostul președinte a declarat că îi va reprezenta în continuare în Parlament. Despre Florin Cîțu, Ludovic Orban a declarat că nu poate conduce o scară de partid, mai ales un partid atât de mare cum este PNL:

Am cerut demisia lui Florin Cîțu, nu ştie să conducă nici o administraţie de scară de bloc, dapoi să conducă PNL. Eu sunt Ludovic Orban, sunt un om care îmi iubesc ţara, un liberal, un om care crede în valorile liberale şi care voi continua. Odată făcut pactul cu diavolul, împotriva alegătorilor care şi-au pus încrederea în valorile noastre. Toţi cetăţenii români care au avut încredere în liberali au rămas fără reprezentare şi trebuie reprezentanţi. Mă voi consulta cu parlamentarii care au rămas loiali românilor.

Sincer, nu vă pot răspunde acum. Dacă se bate palma cu PSD este ultimul lucru pe care aş vrea să îl accept de la acești indivizi de la PNL care au aruncat derizoriu tot ce înseamnă credințe liberale. Până la urmă totul ajunge la judecata lui Dumnezeu, ei pot decide tot ce vor ei astăzi. S-au exclus din rândul oamenilor cu idei liberale. a precizat

Florin Cîțu a propus excluderea lui Ludovic Orban din PNL

În urmă cu câteva zile, președintele Florin Cîțu a propus excluderea din PNL a lui Ludovic Orban. Președintele este nemulţumit de acesta şi de poziţionările din ultima vreme din spaţiul public. Așadar, Florin Cîțu nu îl mai dorește pe Ludovic Orban după ce cel din urmă a lansat atacuri la adresa partidului dar şi la adresa președintelui Klaus Iohannis:

O să discutăm declaraţiile domnului Orban din ultima perioadă şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi o să vedem decizia BEx”. a susţinut Florin Cîțu

 

Ludovic Orban este membru PNL din 1992! A fost, în întreaga carieră politică, doar într-un singur partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`