Prima pagină » Actualitate » A început Postul Crăciunului! Dragoș Pătraru, despre pateurile vegetale: „Nu mâncați aceste mizerii!”
A început Postul Crăciunului! Dragoș Pătraru, despre pateurile vegetale: „Nu mâncați aceste mizerii!”

A început Postul Crăciunului! Dragoș Pătraru, despre pateurile vegetale: „Nu mâncați aceste mizerii!”

15 nov. 2024, 09:54,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Postul Crăciunului 2024, cunoscut și sub numele de postul Nașterii Domnului, este primul mare post din anul bisericesc (de la 1 septembrie) și începe în dimineața zilei de 15 noiembrie. Are o durată fixă, de 40 de zile, iar ultima zi de post va fi pe 24 decembrie 2024. Cu acest prilej, Dragoș Pătraru a vorbit despre pateurile vegetale arătând ce conțin de fapt acestea.

Dragoș Pătraru, despre pateurile vegetale: „Nu mâncați aceste mizerii!”

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc și ultimul din anul civil. În general, postul reprezintă pentru creștini un act liber consimțit prin care se pregătesc de o sărbătoare sau un eveniment important din istoria mântuirii prin abținerea de la toate lucrurile și gândurile rele.

În condițiile în care urmează 40 de zile de post, creștinii se gândesc ce produse pot să consume în această perioadă. Dragos Pătraru a analizat, la „Starea Sănătății”, etichetele mai multor conserve și cutii de pateuri.

Dragoș Pătraru a adus la rubrica „Starea Sănătății” șase pateuri vegetale din România pentru a le analiza etichetele. Este un produs achiziționat, de cele mai multe ori, în perioada în care se ține post. Însă, ce au în compoziție?

„Dacă vreți sfatul meu, n-ar trebui să consumați niciodată, sub nicio formă, aceste mizerii din magazine numite pate vegetal. Atenție! Este o întreagă industrie și aici. Adică producătorii de otravă din carne și-au făcut și divizii de otravă vegetală”, a declarat Dragoș Pătraru.

Mare atenție la ce mâncați

La primul pateu vegetal, ingredientele folosite au fost apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, arome, condimente și extracte de condimente, sare, zahăr, dextroză, agent de îngroșare, antioxidanți, coloranți.

La al doilea pateu vegetal, Dragoș Pătraru a găsit următoarele ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon modificat din cartofi, amidon din grâu, legume deshidratate, sare, agent de îngroșare, condimente, stabilizatori, arome naturale.

La al treilea pateu vegetal, ingrediente folosite sunt: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, făină de grâu, legume deshidratate, condimente, sare, agent de îngroșare, stabilizatori, arome, potențiator de aromă, antioxidant, colorant.

Pateul vegetal cu numărul 4 avea următoarele ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, ciuperci 5%, proteină vegetală din soia, amidon din grâu, amidon din porumb, sare iodată, stabilizatori, polifosfați, emulsifianți, arome, sirop de glucoză, condimente, muștar, țelină, potențiatori de aromă, legume deshidratate, agent de îngroșare, antioxidanți, coloranți, extract de ardei roșu.

În al cincilea pateu vegetal, ingredientele au fost: apă, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din grâu, stabilizatori, arome, sirop de glucoză, condimente, sare iodată, agent de îngroșare, agent gelatinizant, muștar, țelină, potențiator de aromă, legume deshidratate, antioxidanți, coloranți, extract de ardei roșu.

Ultimul pateu vegetal conținea: apă, spanac 33%, ulei vegetal de floarea soarelui, proteină din soia, ceapă proaspătă, sare iodată, amidon de grâu, agent gelatinizant, zahăr, legume deshidratate, agent de îngorșare, emulsifiant, condimente, extract de condimente, potențiator de aromă.

Astfel, în condițiile în care a începutul Postul Crăciunului, Dragoș Pătraru a vorbit despre pateurile vegetale arătând ce conțin de fapt acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`