Prima pagină » Local » A început montarea şcolii modulare de la Colegiul „Vasile Lupu” din Iaşi – UPDATE

A început montarea şcolii modulare de la Colegiul „Vasile Lupu” din Iaşi – UPDATE

08 aug. 2024, 10:22, 1 ,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

A început montarea școlii modulare de la Colegiul „Vasile Lupu” din Iași. În cursul zilei de astăzi, 8 august 2024, vor descărca 11 camioane. În acest moment, pe platformă sunt 7 camioane descărcate. Rezultatele vor începe să se vadă spre finalul săptămânii viitoare. Termenul de livrare este de 30 de zile.

UPDATE: Primarul Mihai Chirica a transmis că această clădire modulară este închiriată, ulterior dacă își va dovedi eficiența va fi cumpărată.

„Am început montarea containerelor la Colegiul Vasile Lupu din Iaşi. Lucrarea va dura 3 luni, astfel încât începerea anului şcolar se va face în condiţiile cum s-au încheiat. Sperăm că până la sfârşitul anului să îi vedem în şcoală nouă, cea pe care şi-au dorit-o. Lucrările nu sunt prin PNRR, sunt fonduri proprii. Nu s-a putut mai devreme pentru că sistemul de organizare a licitaţiilor nu a permis. Eu zic că va creşte performanta şcolarilor în principiu. Sunt închiriate şi probabil le vom cumpăra dacă îşi vor dovedi eficienta. A constat 5,8 milioane de lei”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Containerele pentru școala modulară de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași

Primăria Iași a construit o platforma betonată unde va fi montată clădirea modulară compusă din containere. Ansamblul va găzdui temporar activitatea din cadrul instituției de învățământ până ce lucrările de reabilitare a Colegiului Pedagogic vor fi finalizate. Recent, primele TIR-uri încărcate cu panourile de la școala modulară au ajuns în curtea instituției, sunt așteptate, în total, aproximativ 10 astfel de mașini încărcate cu panouri. Pe măsură ce acestea vor fi descărcate, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Primăriei Iași, vor fi și montate pe platforma betonată din apropierea instituției de învățământ.

Amintim aici că pe data de 10 iunie 2024 au început lucrările de modernizare, consolidare și refuncționalizare a imobilelor monument istoric ale instituției de învățământ. Valoarea totală a acestora depășește 67 de milioane de lei, iar durata de execuție este estimată la 36 de luni în cazul clădirii liceului și 24 de luni pentru cantină. La începutul lunii iulie 2024, Primăria Iași a anunțat semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea și refuncționalizarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, în cadrul Programului de finanțare „Școli Sigure și sănătoase”.

Comentarii
  • Maria Ciubotaru

    Iar isi face primarul burghez Chirica un milion de poze si cu treaba asta.
    Iar ne laudam cu nimicuri si lumea pune botul, dar liceul ala trebuia de mult refacut, nu cand vor muschii primarului Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *