Casele interlopilor din clanul Corduneanu au fost din nou vizitate de mascați. Ieri, apartamentul lui Costel Corduneanu și vila lui Adrian Corduneanu au fost „periate”. Se pare că interlopii ar fi făcut legea în cazinourile din Iași
Lovitură după lovitură pentru lumea interlopă din Iași. Ieri, mascații au descins în mai multe locații din Iași și din restul țării. Numeroase imobile deținute de familia Corduneanu au fost răscolite de anchetatori. Motivul? Se pare că o parte dintre membrii familiei Corduneanu ar fi fost implicați în „afaceri” dubioase. Anchetatorii au intrat ieri în apartamentul lui Costel Corduneanu și în vila deținută de fratele său, Adrian. Acolo, oamenii legii ar fi căutat probe care să arate că frații Corduneanu ar fi implicați în afaceri necurate.
Peste 100 de percheziții în țară
Cert este că polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile și imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, dar și sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și județele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj.
Cum acționau interlopii?
Activitatea interlopilor se pare că era foarte bine pusă la punct.
„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat, care a avut ca scop comiterea unor infracțiuni de șantaj, în principal. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.
În acest scop a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți ce realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, au precizat anchetatorii printr-un comunicat.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla după audieri. Trebuie precizat faptul că Adrian Corduneanu se afla în arest în momentul în care au fost efectuate perchezițiile.
De asemenea, la audieri au fost conduse 40 de persoane despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.
Este atât de simplu, doar să se vrea!
Să demonstreze mârlanii, mertanii veniturile legale prin care au dobândit în posesie bunuri.
AI O PERECHE DE CHILOȚI, DA?
DOVEDEȘTE-MI MIE STAT, UNDE AI LUCRAT TU LEGAL ȘI DE UNDE AI AVUT BANI SA-ȚI CUMPERI CHILOȚII.
N-AI LUCRAT LEGAL ȘI NU POȚI DOVEDI, EU STAT, TE LAS ÎN CURUL GOL!
Așa îi încui și-i lași pe toți memerlocii ăștia umflați cu kuru gol!!!
Doar așa îi pui la muncă cinstită!!!