Prima pagină » Titlurile zilei » Zi importantă pentru Baroul Iași. Astăzi se va alege decanul. Iată ce susțin candidații – FOTO, UPDATE
Zi importantă pentru Baroul Iași. Astăzi se va alege decanul. Iată ce susțin candidații - FOTO, UPDATE

Zi importantă pentru Baroul Iași. Astăzi se va alege decanul. Iată ce susțin candidații – FOTO, UPDATE

03 mai 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

A început lupta pentru șefia Baroului Iași. Actualul decan nu mai candidează, deoarece are un alt plan pentru următorii ani. Dar sunt alte nume importante care ar merita funcția

UPDATE 20.00: În aceste momente se numără voturile.

UPDATE 18.00: A început procesul de votare.

UPDATE 2: Există cvorum, deci se votează. Momentan se prezintă situația financiară. Este posibil să fie nevoie de o a doua convocare.

UPDATE 3 mai, ora 15.00: La această oră este cvorum, având în vedere că au venit peste 402 avocați. S-a cântat imnul, iar actualul decan, Tudor Duca, și-a prezentat raportul de activitate.

În această seară se vor închide alegerile și urmează să se afle cine va prelua funcția de decan în cadrul Baroului din Iași.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Potrivit Hotărârii Consiliului Baroului Iaşi nr. 2, astăzi, 3 mai 2023, la ora 14:00, va avea loc Adunarea Generală a avocaților din Baroul Iași și se va alege persoana care va fi în conducere în următorii 4 ani. Accesul în sală se va face începând cu ora 13:00.

„Experiența profesională mi-a dezvoltat abilitatea de a construi relații și m-a învățat că eleganța este esențială în soluționarea problemelor dificile. Apreciez că atuurile mele sunt: determinarea, spiritul de echipă și creativitatea.Printre obiectivele mele, pot menționa crearea unei comunități unite pentru a găsi soluții la provocările pe care le întâmpinăm în exercitarea profesiei, implicarea în acțiuni care să reflecte o imagine reală a avocatului în societatea civilă și încheierea de parteneriate cu alte barouri din țară pentru a dobândi vizibilitate la nivel național. Îmi doresc să continui promovarea colegilor care reușesc să mă surprindă cu realizările lor, acesta fiind o modalitate prin care să le recunoaștem valoarea.Colegii mei au de ales dintre cinci candidați cu tipologii diferite și câștigătorul va fi cel care reflectă modul în care își doresc să vadă profesia”, comunică avocata Anamaria Borș.

A început lupta pentru șefia Baroului Iași

În acest moment nu se poate ști cu exactitate cine va fi numit pe postul de decan, însă se speculează faptul că va trebui să fie cineva cu o experiență vastă în domeniul justițiar, astfel încât să se poată implica pentru comunitate.

„Principala calitate este determinarea de a-mi ajuta colegii și de a reda Baroului Iași locul pe care îl merită la nivel național. Împlinesc în curând 23 de ani de când profesez în acest domeniu. Am avut timp să cunosc aproape toate problemele cărora trebuie să le facă față avocații și am experiența necesară pentru a găsi soluții la aceste probleme. Eu nu fac „promisiuni electorale… pentru a convinge colegii din Barou să mă voteze”. Eu îmi iau angajamente cu intenția fermă de a le duce la îndeplinire. Şi nu sunt elaborate doar în scopul de a obține voturi. Sunt rodul convingerilor mele, care sper să coincidă cu cele ale colegilor mei, fiindcă doar așa vor putea fi duse la îndeplinire. Funcția de decan nu constituie un scop în sine, ci doar un instrument pe care îl pot folosi pentru a face ceea ce este bine pentru profesia și colegii mei, în măsura în care și dânșii vor considera că obiectivele mele merită efortul de a lupta pentru ele.

Programul meu cuprinde 15 puncte, cele mai importante dintre acestea fiind legate de îmbunătățirea imaginii publice a avocatului și a avocaturii, dar și de facilitarea exercitării acestei profesii în bune condiții. Practic, activitatea avocatului, cu rol deosebit de important în activitatea de înfăptuire a justiției și în menținerea statului de drept, este una de interes public, ceea ce face ca modul în care avocatul își desfășoară activitatea să aibă repercusiuni în cele mai variate laturi ale vieții sociale. Toți contracandidații mei sunt avocați experimentați, cu rezultate profesionale notabile. Mi-ar fi greu să stabilesc o ierarhie a eligibilității lor. Asta cu atât mai mult cu cât sunt personalități foarte diferite, cu caracteristici variate, ceea ce face ca fiecare să aibă nișa lui de susținători. Chiar dacă eu sunt încrezător în șansele mele, cred că fiecare dintre cei patru contracandidați este un adversar redutabil în această competiție electorală”, declară avocatul Ciprian Mitoșeriu.

Printre cei care ar putea ocupa funcția la Baroul Iași se numără Ana Maria Borș, Oana Neda, Doina Stupariu, Ciprian Mitoșeriu și Neculai Volovăț. Însă rămâne de văzut ce vor decide avocații ieșeni și cine va intra în funcție.

„Candidez pentru demnitatea Baroului și mă consider potrivită, deoarece am o experiență vastă. Doresc să realizez multe proiecte. Până acum am lucrat foarte bine cu mulți colegi, atât la București, cât și aici, în Iași. Unul dintre proiectele dragi care a și contribuit la prestigiu este «Fii avocat în școala ta».

Am coordonat proiectul împreună cu încă 5 colege. Eu am coordonat în Moldova, inclusiv activitatea de la Iași. Îmi doresc să realizez cât mai multe lucruri și să continui toate proiectele. Consider că la momentul acesta am echilibru, înțelepciune și notorietate să fac față tuturor provocărilor”, spune Doina Stupariu, avocat titular.

De ce nu mai candidează actualul decan?!

Tudor Duca, actualul decan de la Baroul Iași, nu mai candidează pentru încă un mandat, pentru că își va dezvolta cariera în avocatură prin proiectele personale pe care urmează să le susțină. Vor fi adevărate provocări pentru viitorii candidați ai instituției.

„Voi duce acest mandat până la capăt, adică până în data de 16 mai a.c. Nu mă mai înscriu pentru un nou mandat, pentru că am niște proiecte personale și cu siguranță în următorii 2 ani nu voi avea timpul necesar. Este un gest cinstit față de colegii mei, ca eu să fac un pas în spate și să-i las pe cei care își doresc cu adevărat să se ocupe.

Experiența a fost minunată. Dacă mi-ar fi permis timpul, aș fi făcut asta în continuare, cu mare drag. Este prematur să mă pronunț, dar poate în următorii 4 sau 8 ani voi lua în calcul să mă întorc în funcție”, a transmis Tudor Duca, decanul de la Baroul Iași.

Termenul de înscriere pentru șefia Baroului Iași a fost până în data de 7 aprilie 2023.

Comentarii
  • Fix țiganca de stupariu ar fi cea mai buna pentru cloaca de praduitori denumita baroul Iasi. Ar fi fantastic. Ar fi imaginea perfecta a mahalalei in care traim!!! Votati stupariu. Sa va vad apoi la troaca de porci pe toti!

  • Toți au proiecte și adoră provocările.Când mor (viață lungă și frumoasă le dorim), pledează pentru îngeri. Stereotipurile astea…

  • Oare Putin este coleg cu Stupariu?Ar fi foarte grav ca vorbeste asa.O stiu pe Doina Stupariu de cand era mica,nu este tiganca.

  • Candideaza si Bernic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *