Prima pagină » National » A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei. Cine sunt beneficiarii
A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei. Cine sunt beneficiarii

A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei. Cine sunt beneficiarii

13 aug. 2024, 22:00,
în National

A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei astfel încât peste 650 milioane de lei vor ajunge în aceste zile la 2,6 milioane de români, a anunţat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, potrivit Agerpres.

„Peste 650 milioane de lei ajung în aceste zile la 2,6 milioane de români! A început încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei, bani care vin să sprijine românii cu venituri mici, aşa cum ne-am angajat să o facem”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cine sunt beneficiarii acestui sprijin

Beneficiarii acestui sprijin sunt persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizatea pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cum pot fi folosiți banii

Sumele încărcate pe carduri pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde, oferind astfel un sprijin esențial pentru acoperirea nevoilor de bază ale beneficiarilor. Acest ajutor vine într-un context economic dificil, cu inflație crescută și costuri ridicate pentru produse alimentare, fiind o măsură esențială pentru asigurarea unui trai decent pentru categoriile vulnerabile din România.

Programul de sprijin prin intermediul cardurilor de alimente face parte dintr-o serie de măsuri sociale susținute de guvern, menite să ajute românii să facă față dificultăților economice și să își mențină standardul de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *