Prima pagină » International » A început controversatul festival din Spania. Șase persoane au fost rănite de tauri încă din prima zi – VIDEO

A început controversatul festival din Spania. Șase persoane au fost rănite de tauri încă din prima zi – VIDEO

08 iul. 2024, 15:20,
în International
A început controversatul festival din Spania. Șase persoane au fost rănite de tauri încă din prima zi - VIDEO

Şase persoane au fost rănite duminică, 7 iulie, în prima eliberare a taurilor – ”encierro” – la sărbătoarea San Firmin, care a început sâmbătă la Pamplona, în nordul Spaniei, anunţă Guvernul regional, relatează AFP, conform News.ro.

Cinci dintre răniţi – inclusiv un american în vârstă de 26 de ani de la New York – au fost victime ale haosului, iar un spaniol în vârstă de 37 de ani a fost atins uşor cu cornul de către un taur, anunţă în acest comunicat Guvernul din Navarra, regiunea a cărei capitală este Pamplona.

Taurii de luptă eliberați pe străzile din Pamplona au rănit 6 persoane

Sărbătoarea San Firmin, în timpul căreia participanţii se îmbracă în alb şi roşu, atrag vizitatori din întreaga lume, iar scriitorul american Ernest Hemingway le-a imortalizat în romanul său ”The Sun Also Rises” din 1926. Timp de opt zile, sute de persoane aleargă, în aceste ”encierro”, pe străzile pavate ale Pamplonei aproximativ 850 de metri, în faţa unor tauri de luptă, cu obiectivul de a se apropia cât mai mult de ei.

Cursa, la care poate participa orice persoană în vârstă de peste 18 ani, se încheie la arenele oraşului, unde au loc după-amiaza corride, în care cei şase tauri sunt ucişi.

Aceste ”encierro” se soldează anual cu zeci de răniţi, iar uneori cu morţi. Ultimul deces a avut loc în 2009, când un tînăr spaniol în vârstă de 27 de ani a fost luat în coarne de către un taur. Începând din 1911, de când se compilează date, au murit cel puţin 16 alergători

Festivităţile, care există din Evul Mediu, încep la 6 iulie cu lansarea ”chupinazo”, o rachetă pirotehnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`