Prima pagină » Actualitate » A început asfaltarea Drumului Expres Galați-Brăila: „Primii 300 metri de asfalt au fost așternuți astăzi”
A început asfaltarea Drumului Expres Galați-Brăila: „Primii 300 metri de asfalt au fost așternuți astăzi”

A început asfaltarea Drumului Expres Galați-Brăila: „Primii 300 metri de asfalt au fost așternuți astăzi”

03 apr. 2023, 20:41,
în Actualitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat imagini cu asfaltarea primilor 300 de metri din drumul expres Galați-Brăila, un proiect care ar trebui să fie gata anul viitor.

Drumul expres Galați-Brăila ar urma să aibă o lungime de aproape 11 kilometri. Conform caietului de sarcini, partea carosabilă va fi formată din câte două benzi de câte 3,5 metri pe fiecare sens și o zonă mediană de 3 metri cu câte 0,75 metri spațiu pentru parapete.

A început asfaltarea Drumului Expres Galați-Brăila

Ministrul Transporturilor spune că lucrările sunt gata pe jumătate, iar acum a început etapa turnării covorului asfaltic.

„Primii 300 de metri de asfalt au fost așternuți astăzi pe Drumul Expres Galați-Brăila. Antreprenorul român ajuns la un stadiu fizic de 50% al lucrărilor, a început turnarea covorului asfaltic în zona girației de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila). Potrivit contractului circulația pe Drumul Expres Brăila-Galați trebuie deschisă la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Anunţ important făcut de şeful CNAIR. Ce se întâmplă cu Autostrada Unirii

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, luni, că a fost emis Acordul de Mediu pentru secțiunea 2 (Miercurea Nirajului- Leghin) a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț.

„Pași importanți pentru construcția A8 (Autostrada Unirii)!

1. A fost emis astăzi Acordul de Mediu pentru secțiunea 2 (Miercurea Nirajului- Leghin) a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț.

Urmează:
– definitivarea loturilor propuse spre licitare în cadrul contractelor de proiectare și execuție,
– înaintarea studiului de fezabilitate spre aprobare în CTE CNAIR, CTE MTI, Comitetul Interministerial,
– emiterea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.
După aprobarea acestora se va întocmi documentația tehnică pentru lansarea licitației necesare construcției celor 159,2 km ai sectorului de autostradă dintre Miercurea Nirajului și Leghin.2. A fost desuspendată licitația pentru tronsonul 3 (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului) al Autostrăzii A8. Noua dată limită pentru depunerea ofertelor necesare proiectării și execuției celor 24,4 km este 19 aprilie 2023.

Săptămâna aceasta va fi desuspendată și licitația pentru proiectarea și execuția celor 29,9 km ai tronsonului 1 (Leghin – Târgu Neamț) al A8.

După reluarea licitației va fi anunțată noua dată limită pentru depunerea ofertelor.

Vreau ca anul acesta să avem semnate contractele finanțate prin PNRR astfel încât să putem începe proiectarea și construcția primelor sectoare ale A8″, scrie pe Facebook Cristian Pistol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *