Prima pagină » Eveniment-Social » A început admiterea la UAIC Iași. Rectorul Liviu-George Maha: „Am observat ca este importantă informarea corectă a candidaților” – VIDEO
A început admiterea la UAIC Iași. Rectorul Liviu-George Maha: „Am observat ca este importantă informarea corectă a candidaților” - VIDEO

A început admiterea la UAIC Iași. Rectorul Liviu-George Maha: „Am observat ca este importantă informarea corectă a candidaților” – VIDEO

15 iul. 2024, 09:59, 1 ,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Astăzi, 15 iulie 2024, începe admiterea de vară la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. Înscrierile sunt deschise până pe 20 iulie 2024 și pot fi realizate atât la sediul universității, cât și online, pe platforma eadmitere.uaic.ro.

A început admiterea la UAIC Iași

Între 15 și 20 iulie 2024, se desfășoară procesul de înscriere pentru admiterea la cele 15 facultăți ale UAIC. Candidații pot completa înscrierea la sediul universității sau prin intermediul platformei online eadmitere.uaic.ro.

De asemenea, preînscrierile au fost disponibile până pe 14 iulie 2024, oferind astfel candidaților ocazia de a se familiariza cu procedura de admitere și de a evita necesitatea deplasării fizice pentru depunerea documentelor. În ceea ce privește studiile doctorale, înscrierile se vor realiza în două sesiuni: prima între 18 și 19 iulie, iar cea de-a doua între 9 și 13 septembrie 2024.

Locuri Disponibile

Universitatea oferă un total de 13.010 locuri, cu 170 mai multe decât anul precedent. Distribuția acestora este următoarea:

  • 8.162 de locuri pentru studii universitare de licență (cu 195 mai multe decât anul trecut).
  • 4.565 de locuri pentru studii universitare de master.
  • 283 de locuri pentru studii universitare de doctorat.

Dintre acestea, 4.150 de locuri sunt la buget, iar 4.012 sunt cu taxă pentru absolvenții de liceu.

Locuri la Buget

Din totalul locurilor la buget, sunt alocate:

  • 101 locuri pentru absolvenții de licee din mediul rural.
  • 30 locuri pentru etnicii romi.
  • 25 locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială.
  • 16 locuri pentru candidații cu cerințe educaționale speciale sau dizabilități.

Locuri pentru studii universitare de Master și Doctorat

Pentru admiterea la studii universitare de master, sunt disponibile 2.359 de locuri fără taxă și 2.206 cu taxă. Candidații care doresc să se înscrie la studii doctorale pot opta pentru 150 de locuri fără taxă și 133 cu taxă în cele 14 școli doctorale ale UAIC.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își deschide porțile pentru candidați, oferind oportunități diverse pentru studii superioare. Pentru mai multe detalii, vizitați platforma de admitere.

Comentarii
  • Măi, mergeti la București. Evitați UAIC. Cel puțin elevii de 9 si 10. Vă ratati viitorul daca ramaneți in Iași. Aici nu sunt sanse de promovare, doar „pilele” reusesc ceva.
    Esti din Suceava,Iasi,Botosani sau Vaslui? Mergi la studii in Bucuresti.
    O diplomă de licența pe care scrie Bucuresti are o valoare mai mare pe piata muncii. Succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *