Prima pagină » Eveniment-Social » A început admiterea la TUIASI: candidații se pot înscrie online, dar și la sediul universității. Cu un singur dosar pot alege oricâte specializări doresc de la trei facultăți

A început admiterea la TUIASI: candidații se pot înscrie online, dar și la sediul universității. Cu un singur dosar pot alege oricâte specializări doresc de la trei facultăți

12 iul. 2024, 08:43,
B, , h, , în Eveniment-Social

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a deschis de astăzi, vineri, 12 iulie, porțile admiterii online și fizic, la sediile celor 11 facultăți, pentru cei care-și doresc o carieră în domeniul ingineriei sau arhitecturii.

Chiar dacă admiterea începe de astăzi, în ultimele săptămâni angajații universității au lucrat 24/24 pentru ca platforma de admitere, revoluționară la momentul introducerii, în 2017, să funcționeze fără reproș și candidații să poată începe depunerea oficială a dosarelor.

A început admiterea la TUIASI: candidații se pot înscrie online, dar și la sediul universității. Cu un singur dosar pot alege oricâte specializări doresc de la trei facultăți

6.200 de locuri la taxă și buget sunt disponibile pentru toate cele trei cicluri de studii: licență, masterat și doctorat, iar față de admiterea de anul trecut, universitatea va avea cu 250 mai multe locuri la buget pentru licență. Dat fiind succesul ultimilor ani, când s-au depășit recorduri în ceea ce privește numărul de candidați unici înscriși la concursul de admitere de la TUIASI, universitatea a păstrat, în mare, același sistem de admitere.

Astfel, și în 2024, candidații de la licență au oportunitatea să se înscrie, cu o singură taxă şi un singur dosar, la oricâte specializări doresc de la trei facultăți ale Politehnicii ieșene, în ordinea preferințelor. În funcție de opțiune și de media de admitere, vor fi declarați admiși la una dintre acestea. Pentru a se înscrie la mai mult de trei facultăți, candidații vor plăti o taxă suplimentară.

„Așa cum am procedat în 2023, suntem pregătiți să solicităm suplimentarea cifrei de școlarizare între cele două sesiuni de admitere. Anul trecut, ca efect al numărului ridicat de candidați, am solicitat și am primit aproape 200 de locuri în plus, bugetate, în principal la studiile de licență. Este o dovadă că studiile de inginerie și arhitectură devin din ce în ce mai atractive și că am înțeles, la nivel de societate, importanța unor astfel de studii și a pregătirii unor absolvenți de calitate care să intre pe piața muncii, unde există o cerere foarte mare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Admiterea din 2024 se organizează online, prin intermediul platformei informatice a universității, care a devenit de astăzi activă. Universitatea pune la dispoziția candidaților un manual de utilizare a platformei, pentru a se putea familiariza cu pașii necesari admiterii, dar și un ghid cu răspunsurile la cele mai des întâlnite întrebări. Oricine poate urmări, în timp real, numărul dosarelor depuse și, implicit, numărul real de candidați unici care s-au înscris la cursurile TUIASI, pe aceeași platformă.

La Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) și Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” procesul de admitere va include și probe scrise.

„Dorim să oferim tuturor o experiență a admiterii cât mai ușoară și plăcută: comisiile instituite la nivelul fiecărei facultăți vor fi la dispoziția candidaților în această perioadă. Ne așteptăm și în acest an la un interes crescut din partea absolvenților de liceu. În primul rând pentru că științele exacte oferă stabilitate și perspective certe de angajare, pe poziții bune, pentru studenții serioși și dedicați studiilor”, a punctat prof. univ. dr. ing. Marinel Temneanu, prorector responsabil cu activitatea didactică la TUIASI.

Locurile rămase neocupate în cadrul sesiunii de vară vor fi scoase din nou la concurs la toamnă, în intervalul 2 – 13 septembrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *