Prima pagină » Eveniment-Social » A început a doua ediție a Școlii de vară „Vreau student la USV Iași”! – GALERIE FOTO/VIDEO

A început a doua ediție a Școlii de vară „Vreau student la USV Iași”! – GALERIE FOTO/VIDEO

28 iun. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Peste 100 de elevi se familiarizează cu viața de student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de a Brad” din Iași (USV), care a organizat, pentru al doilea an la rând, Școala de vară „Vreau student la USV Iași”, eveniment dedicat tinerilor din zona de interes a instituției de învățământ

Cei peste 100 de elevi care sunt de la colegii și licee din Tecuci, Vaslui, Bacău, Botoșani și Iași au fost cazați ieri în campusul din dealului Copoului, vor lua masa la cantina-restaurant a universității și vor participa, timp de o săptămână, la diverse activități și cursuri organizate pe domenii de interes, special dedicate acestora. Menționăm că toate costurile sunt susținute de USV Iași.

„Scopul acestei activități este acela de a oferi o nouă viziune elevilor de liceu, prin care să experimenteze viața de student timp de o săptămână, în vederea adaptării acestora cu specificul vieții academice. Elevii vor avea parte de activități didactice, în scopul familiarizării cu disciplinele studiate în cadrul facultăților USV, vor afla informații inedite și curiozități privind siguranța alimentelor, nutriția și salvarea vieții necuvântătoarelor. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată activităților practice, elevii având parte de vizite de studiu în atelierele de microproducție ale USV Iași, dar și în fermele didactice ale acesteia. Vor fi încurajați să se implice în cât mi multe activități sportive din campusul nostru”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

O săptămână la USV Iași

Pe lângă activitățile antrenante din campus, tinerii viitori studenți ai USV Iași vor mai avea parte și de excursii organizate la diverse obiective turistice ale Iașului.

„Sunt foarte entuziasmată, sper să ajung să studiez aici, bursele de merit sunt ofertante. Nu știu ce specializare aș alege, dar aș fi extrem de silitoare”, a menționat o elevă din Tecuci.

De asemenea, pentru bunul mers al lucrurilor, mai mulți studenți din cadrul USV au devenit voluntari.

„Ne împărțim pe echipe pentru a nu-i pierde din ochi, semnează și declarații pe proprie răspundere, nu cred că vor fi probleme, anul trecut nu au fost probleme. Este palpitant, nu stăm foarte multe ore în plus. Important e să știi cum să îți gestionezi timpul. Le arătam campusul, spațiile de producție, ieșim și în oraș”, a precizat Relu Marin, student la USV Iași.

Pentru a doua oară la Școala de vară

Irina Șușnia, unul dintre profesori, a venit împreună cu elevii săi tocmai din Tecuci, pentru a participa din nou la Școala de vară.

„Suntem pentru a doua oară la Școala de vară, venim de la Tecuci, de la Colegiul Național de Agricultură. Am rămas impresionați de oferta educațională a universității, astfel că o parte dintre elevi, clasa a IX-a și a XI-a, au revenit și anul acesta. Alții au venit din curiozitate, sunt foarte încântați și abia așteaptă să participe la diferite cursuri, să viziteze ferma, serele. O parte dintre cei de anul trecut chiar s-au înscris la USV Iași. Eu am terminat doctoratul aici și cumva am păstrat o legătură. Școala de vară este un proiect apreciat de noi”, a menționat prof. Irina Șușnia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *