Prima pagină » Eveniment-Social » A început a 15-a ediție la minifotbal în Iași, Cupa Unirii. Anul acesta vor participa 28 de echipe, trei dintre ele fiind din Anglia
A început a 15-a ediție la minifotbal în Iași, Cupa Unirii. Anul acesta vor participa 28 de echipe, trei dintre ele fiind din Anglia

A început a 15-a ediție la minifotbal în Iași, Cupa Unirii. Anul acesta vor participa 28 de echipe, trei dintre ele fiind din Anglia

19 ian. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Eveniment-Social

Iași rămâne capitala minifotbalului în România, a început ediția a 15-a de Cupa Unirii. La eveniment vor participa și trei echipe din Anglia, dar și campioana de anul trecut, Old Boys București

Dan Ștefan Cojocaru aduce, la Iași, cele mai bune echipe de minifotbal din România. Competiția se desfășoară în perioada 19-21 ianuarie 2024, pe terenurile din Tudor Vladimirescu. În primele două zile se joacă meciurile din grupă, iar duminică, 21 ianuarie, va avea loc marea finală.

A început Cupa Unirii la minifotbal în Iași

A 15-a ediție a competiției va fi una specială, trei echipe din Anglia au făcut deplasarea la Iași și participă la meciuri. Este vorba despre FC Lions Luton, Corby Delta Tulcea și MK Argeș. Competiția din acest an va fi una foarte strânsă, Old Boys București a venit pentru a își apăra trofeul cucerit anul trecut. În 2023, pe locul doi a fost formația Dacia Buzău, iar bronzul a fost câștigat de ieșenii de la Lupii Negri.

Meciurile se vor juca la terenurile Magic Stadium și Arena Magic Heineken. Sâmbătă se ajunge la sferturile de finală, iar duminică, la 17:30, începe finala mică, iar la 19:30 se joacă cea mare. Echipele din Iași care au fost în aceleași grupe au jucat deja partidele între ele, pentru a nu se crea discuții din partea adversarilor, că se fac jocuri din culise pentru calificare.

„Să dea Dumnezeu să avem o competiție frumoasă și reușită. 28 de echipe la start, noi am sperat să fie mai multe, dar, din păcate, poziția geografică și condițiile meteorologice ne-au permis doar atât. Am făcut tot posibilul să ținem cont că grupele unde sunt 2 echipe din Iași să joace meciurile înaintea competiției, să nu dea loc de speculații. Vă mulțumim că sunteți alături de noi, sperăm să avem o competiție frumoasă”, a precizat Dan Ștefan Cojocaru, vicepreședinte Federația Română de Minifotbal.

România este campioană la minifotbal

În luna noiembrie 2023, România a uimit lumea minifotbalului după ce a câștigat cupa mondială în Emiratele Arabe Unite. La Iași, minifotbalul a fost declarat oficial sport de performanță. Acum, cele mai bune echipe din țară se vor întrece pentru Cupa Unirii la minifotbal. Fotbaliștii au primit câte 2.000 de euro pentru câștigarea competiției.

„La Iași s-a născut ideea de minifotbal, iar aici au contat toate eforturile care se fac pentru a dezvolta această disciplină. Anul trecut, în Emiratele Arabe Unite, România a devenit campioană mondială, iar noi am avut reprezentați acolo. A fost o mare victorie pentru noi. Să arătăm și celorlalte localități că se fac eforturi pentru dezvoltarea minifotbalului”, a spus Paul Costaș, vicepreședintele Federației Române de Minifotbal.

A început Cupa Unirii la minifotbal la Iași, iar 28 de echipe își dispută supremația pentru marele trofeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *