Prima pagină » Local » A incendiat un bolid după o discuție în contradictoriu pe Facebook! Tânărul ieșean a luat o canistră cu benzină și a decis să se răzbune
A incendiat un bolid după o discuție în contradictoriu pe Facebook! Tânărul ieșean a luat o canistră cu benzină și a decis să se răzbune

A incendiat un bolid după o discuție în contradictoriu pe Facebook! Tânărul ieșean a luat o canistră cu benzină și a decis să se răzbune

16 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean acuzat că a incendiat un bolid după o discuție în contradictoriu purtată pe rețeaua de socializare Facebook a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Ionuț Nicolae Avădăni la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere. În plus, tânărul ieșean a fost obligat să plătească despăgubiri în valoare de 16.000 de lei.

Un individ din Iași acuzat că a incendiat un bolid după o discuție în contradictoriu pe Facebook a fost pedepsit de judecători. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Ionuț Nicolae Avădăni la 2 ani și 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere.

“Instanța dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile, fie în cadrul Primăriei Comunei Bârnova, fie în cadrul instituţiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ. Admite acțiunea formulată de către partea civilă R.M.T. şi îl obligă pe inculpatul Ionuț Nicolae Avădăni să îi plătească părţii civile suma de 16.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile (din care 9.000 de lei cu titlu de daune materiale şi 7.000 de lei cu titlu de daune morale)”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Acuzat că a incendiat un bolid după o discuție pe Facebook

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ionuț Nicolae Avădăni a început pe data de 6 ianuarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de distrugere. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

“În noaptea de 17 spre 18 decembrie 2021, în jurul orelor 00:10, inculpatul s-a deplasat de la imobilul de domiciliu, jud. cu un autoturism echipat taxi comandat la adresa menţionată, i-a solicitat conducătorului să îl ducă în stația de alimentare cu carburant MOL de pe șoseaua Bucium, nr. 53D, unde a achiziționat o canistră din material plastic pe care a umplut-o de la pompa cu benzină, după care şi-a continuat deplasarea cu acelaşi autoturism taxi până în intersecţia șoselei Bucium cu strada Plopii Fără Soț, unde a coborât şi a mers singur pe jos până la poarta curţii blocului de persoane, unde a turnat conţinutul canistrei peste autoturismul parcat lângă gardul proprietăţii menţionate marca BMW Seria 3 şi l-a incendiat folosind o bricheta, cauzând un prejudiciu în cuantum de 10.000 de lei”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Ionuț Nicolae Avădăni, acuzat că a dat foc unui autoturism BMW

La începutul lunii decembrie 2021, victima a achizitionat autoturismul marca BMW Seria 3, achitând în schimbul acestuia suma de 1.000 de euro. Întrucât aceasta nu avea permis de conducere, autoturismul a fost pus în circulaţie de sora ei. Ultima dată, autoturismul a fost utilizat pe data de 14 decembrie 2021, fiind parcat de sora persoanei vătămate lângă gardul curţii ce împrejmuieşte proprietatea locatarilor imobilului de locuinţe de pe șoseaua Bucium. Aceasta a menţionat că, pe 18 decembrie 2021, în jurul orei 00:15, în timp ce se afla în apartament, a observat pe geam o flacără de a aproximativ 1 metru provenind din zona capotei autoturismului, motiv pentru care a sunat la 112.

Oamenii legii au declanșat cercetările și au ajuns la Ionuț Nicolae Avădăni. Anchetatorii au concluzionat că scandalul ar fi izbucnit de la o datorie de 1.100 de lei pe care individul ar fi avut-o cu o cunoștință de-a părții vătămate. Ulterior, acesta ar fi decis să se răzbune și, astfel, ar fi incendiat bolidul marca BMW Seria 3. Acum, individul acuzat că a incendiat un bolid după o discuție în contradictoriu pe Facebook a fost pedepsit de judecătorii ieșeni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *