A furat o mașină, deși nu are permis! Bărbatul din Târgu Frumos a fost reținut de polițiști

23 mart. 2022, 00:01
Andreea Andrei, în Local

Un bărbat din Târgu Frumos a fost reținut de polițiști după ce a furat o mașină, pe care a condus-o fără a avea carnet. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal și va fi prezentat în fața magistraților. Un alt bărbat a fost prins cu numere de înmatriculare ale unei mașini radiate.

A furat o mașină și a fugit la volanul acesteia, deși nu are permis de conducere. Poliția Orașului Târgu Frumos a intrat pe fir și a găsit hoțul, întocmindu-i un dosar penal și reținându-l pentru 24 de ore.

După ce a făcut o plimbare cu mașina, bărbatul a abandonat-o pe marginea drumului. Un alt bărbat a fost prins în Budăi la volanul unui autovehicul ce avea numere de înmatriculare ale unei mașini radiate în Germania.

 numere de inmatriculare ale Germaniei si ledurile de stop ale unei masini in intuneric

Un alt bărbat a fost prins în localitatea Budăi un autovehicul cu numere de înmatriculare ale unui alt vehicul ce a fost radiat de autoritățile din Germania

A furat o mașină pentru a face o plimbare

spatele unui politist de la serviciul rutier pe o strada din Iasi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier fac regulat activități de combatere și prevenire a accidentelor rutiere

Astfel, un bărbat de 36 de ani a fost reținut de agenții din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos după ce a fost identificat ca fiind persoana ce a sustras pe 15 martie 2022 un automobil. Din cercetările efectuate de polițiști reiese că bărbatul a abandonat mașina în aceeași seară.

Autoturismul a fost recuperat de polițiști, iar victima și-a recuperat bunul.

„Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere a fost reținut pe data de 21 martie 2022 pentru 24 de ore. Pe data de 22 martie 2022, el a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani”, a declarat Anca Vîjiac purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

un polițist langa o masina gri pe o strada din Iași

Obiectivele controalelor rutiere sunt identificarea șoferilor ce nu respectă legile cu privire la consumul de alcool și limita de viteză

Polițiștii ieșeni continuă activitatea de prevenire a accidentelor rutiere

autospeciala de politie pe o strada din iasi

Numărul de accidente rutiere4 a scăzut vizibil de când IPJ Iași a îndesit activitățile Poliției Rutiere

În cadrul activităților de prevenție a accidentelor rutiere se fac diverse controale rutiere precum radar sau alcooltest. În timpul unei astfel de acțiuni ce a avut loc recent, a fost prins un bărbat care conducea automobil ce avea numere de înmatriculare false. După controlul amănunțit efectuat de către agenții Poliției Rutiere s-a constatat că numerele de înmatriculare aparțineau unui autoturism înmatriculat în Germania, ce a fost radiat de către autorități.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul a fost radiat din circulație de autoritățile din Germania. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a mai spus Anca Vîjiac.

Bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost prins de polițiști în comuna Budăi și este cercetat în continuare. Acțiunile pe care polițiștii din cadrul IPJ Iași le fac constant au rolul de a diminua numărul de accidente rutiere produse în județul Iași și de a combate nerespectarea legii. Aceste activități au loc în diverse puncte-cheie din județ și îi vizează pe toți participanții la trafic, inclusiv pietonii sau persoanele ce se deplasează pe trotinete, biciclete sau alte variante de transport alternativ. Astfel, recent, a fost prins un bărbat în orașul Târgu Frumos, acesta fiind suspectat că a furat o mașină și ar fi condus automobilul fără a avea permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *