Prima pagină » International » A fost vândută cea mai scumpă brânză din lume! Cât a costat produsul lăsat la maturat opt luni într-o peșteră
A fost vândută cea mai scumpă brânză din lume! Cât a costat produsul lăsat la maturat opt luni într-o peșteră

A fost vândută cea mai scumpă brânză din lume! Cât a costat produsul lăsat la maturat opt luni într-o peșteră

19 sept. 2023, 11:34,
în International

A fost vândută cea mai scumpă brânză din lume: o brânză albastră spaniolă Cabrales a doborât recordul, după ce a fost vândută la licitație pentru peste 32.000 de dolari, la un festival local de brânză. Este vorba despre o roată de brânză de 2,2 kg.

A fost vândută cea mai scumpă brânză din lume!

Brânza Cabrales este făcută din lapte crud de vacă integral sau din amestecuri de două sau trei tipuri – lapte de vacă, oaie și capră și depozitată într-o peșteră de munte, la o înălțime de aproximativ 1.400 de metri, și lăsată la o temperatură de 7 garde Celsius, să se maturizeze pentru câteva luni bune.

Brânza scumpă a fost făcută de Guillermo Pendas, la fabrica Los Puertos, a familiei sale și a fost cumpărată de proprietarul restaurantului „El Llagar de Colloto“, de lângă Oviedo, a lui Ivan Suarez.

„Știam că avem o brânză bună, dar și că este foarte greu de cumpărat de cineva”, a declarat Guillermo Pendas, care a produs brânza.

Produsul realizat de Guillermo Pendas a fost desemnat cea mai bună brânză albastră spaniolă Cabrales la cea de-a 51-a competiție anuală de brânzeturi din Las Arenas, la care produsul cîștigător este scos la licitație în fiecare an.

Ivan Suarez, proprietarul restaurantului care a cumpărat roata de brânză, a spus că „pasiunea pentru pământ” și „munca brânzarilor” l-au determinat să ofere această sumă.

Alte produse alimentare incredibil de scumpe

O cafenea din California, SUA, a scos la vânzare, în 2019, cea mai scumpă cafea. O cafea din meniu a costat 75 de dolari  la Cafeneaua Klatch, din San Francisco. Cafeaua era obținută dintr-o cafea specială, Elida Geisha Natural. Cafeaua era vândută cu aproximativ 803 de dolari pe kilogram, fiind cea mai scumă cafea din lume. Aceasta a câștigat, la o competiție ce se organizează în Panama, titlu lde cea mai bună cafea, competiția fiind asemănată cu premiile Oscar.

Burgerul Golden Giant, cu praf de aur, creat în onoarea prințului moștenitor Naruhito, având 15 cm înălțime, 25 cm lățime și cântărind aproximativ 3 kg, a fost vândut la restaurantul unui hotel din Tokyo pentru 100.000 yeni, care este aproximativ 680 de lire sterline.

Cea mai scumpă înghețată din lume a fost Bear Extraordinaire, în SUA, pentru 1.500 de dolari. Aceasta a fost făcută cu câteva ingrediente rare, inclusiv trufe negre și foițe de aur, fiind servit într-un pahar de cristal, în formă de urs.

Cel mai scump sendviș din lume a fost vândut în 1996, în Marea Britanie, și a costat 85,50 lire sterline, datorită ingredientelor scumpe folosite, inclusiv carne de vită Wagyu, maioneza cu trufe negre și ficat de rață conservat.

Acum, a fost vândută cea mai scumpă brânză din lume. Este vorba despre o brânză albastră spaniolă Cabrales, de 2,2 kg, care a doborât recordul mondial, după ce a fost vândută la licitație pentru peste 32.000 de dolari, la un festival local de brânză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *