Prima pagină » Actualitate » A fost solista preferată a soților Ceaușescu! Ce pensie are Ștefania Rareș după o viață petrecută pe scenă

A fost solista preferată a soților Ceaușescu! Ce pensie are Ștefania Rareș după o viață petrecută pe scenă

02 sept. 2024, 08:40,
în Actualitate

A fost mult timp considerată solista preferată a soților Ceaușescu. Interpreta de muzică folclorică s-a retras din lumina reflectoarelor și a lăsat tânăra generație să întrețină atmosfera la petreceri. Dar multă lume se întreabă ce pensie are Ștefania Rareș după o viață petrecută pe scenă.

Ce pensie are Ștefania Rareș după o viață petrecută pe scenă

Artista Ștefania Rareș și-a petrecut toată viața pe scenă și era cântăreața preferată a soților Ceaușescu. Interpreta de muzică folclorică s-a retras din lumina reflectoarelor și a lăsat tânăra generație să întrețină atmosfera la petreceri.

Acum, după o viață petrecută pe scenă, Ștefania Rareș se întreține din pensie. Problemele de sănătate o împiedică să mai fie la fel de activă ca pe vremuri și din acest motiv acum stă mai mult în casă.

Pe vremea comunismului, Ștefania Rareș avea un salariu destul de consistent din muzică, iar acum încasează o pensie cu care reușește să se descurce destul de bine. Interpreta preferată a soților Ceaușescu a mărturisit că nu știe dacă pensia îi va crește sau nu fiindcă nu a primit încă decizia de recalculare.

„După Revoluție, eu m-am pensionat, dar am lucrat cu contracte ani de zile, cu televiziunile, cu impresarii cu care am făcut contracte, pentru care am plătit impozite. Nu știu cu banii ăia dacă îmi adaugă ceva sau nu îmi adaugă. Nu am avut 2.000 niciodată, nici când am ieșit la pensie, pentru că eu am fost la un ansamblu de categoria întâi. Am lucrat la protocol zero tot timpul și eu am ieșit la pensie cu 3.800 de lei. Pe urmă, au scăzut, s-au schimbat banii, iar am crescut și am ajuns, așa, acum la 4.000-4.500 de lei”, a declarat Ștefania Rareș.

Ștefania Rareș: „Tinerii refuză să învețe de la noi!”

Marea cântăreață a explicat și de ce nu mai vrea să apară pe scenă și preferă să stea în umbră, la cei 80 de ani ai săi.

„Stau cumințică acasă. La cântări nu m-am mai dus. Am avut și niște probleme de sănătate, cu coloana. De tratat, ne tratăm de mulți ani, dar ce să îți spun? Coloana n-o poți trata decât stând liniștit. Nu mă mai pot duce la drumuri lungi. Mă mai duc pe ici, colo, la câte o emisiune.

Eu le mulțumesc oamenilor foarte mult. M-am bucurat de lume, de oameni, mi-e dor de ei, dar odată cu pandemia atunci s-au cam terminat lucrurile. Am făcut și Covid, am stat în spital, am făcut complicații. Acuma sunt tineri mulți și, Doamne ajută… Când e de ales uleiul, se alege. Sunt tineri mulți, avem înlocuitori destui. Pe de o parte e și jenant să te duci într-o emisiune cu tineri, tu, femeie de 80 de ani. Lasă să nu mai fim chiar așa un exemplu!“, a adăugat Ștefania Rareș.

Marea cântăreață, care era preferată soților Ceaușescu, a menționat că a fost dezamăgită de faptul că noii artiști refuză să învețe de la cei mai în vârstă.

„Mulți tineri refuză să învețe de la noi. Mulți sunt interesați și, mă rog, sunt interesați să știe. Chiar am câțiva copii care vor să facă meserie, dar mulți zic să nu le mai țină babele astea cu teorii. Decât să fim ridicoli, mai bine stăm acasă. Atunci dacă vine cineva din generația ta într-un spectacol, da. Dar când te duci cu țâști-bâști care cântă muzică comercială, noi n-avem ce căuta, astea mai bătrâne”, a mai zis Ștefania Rareș, care are o pensie bună după o viață petrecută pe scenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024