Prima pagină » Local » A fost semnat contractul pentru o nouă Unitate de Primiri Urgențe la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

A fost semnat contractul pentru o nouă Unitate de Primiri Urgențe la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

30 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat luni, 29 august 2022, contractul de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria’’. Licitația a fost câștigată de către S.C. Daroconstruct S.R.L., contractul având o valoare de 25.277.000 de lei, fără TVA, și un termen de finalizare de 17 luni

Finanțarea pentru extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectivul specific 8.2 – „Îmbunătățirea Calității și a Eficienței Îngrijirii Spitalicești de Urgență”, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

o imagine cu Alina Belu

Bioing. med. pr. drd. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi este de părere că extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul spitalului era necesară, din moment cei zilnic aproximativ 150 de copii beneficiază de servicii medicale de urgență

Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași va avea o nouă Unitate de Primiri Urgențe

 o imagine cu Marius Danga

Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, își dorește ca acest proiect să fie finalizat în termenul stabilit

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Astfel, spitalul va beneficia de o Unitate de Primiri Urgențe modernă ce va oferi servicii medicale la standarde europene.

„Din păcate, în ultimii 20-30 de ani, statul a investit foarte puțin în tot ceea ce înseamnă Unități de Primiri Urgențe. Spitalul «Sfânta Maria», cea mai mare unitate pediatrică din zona Moldovei, va avea o Unitate de Primiri Urgențe așa acum se cuvine pentru acest deceniu și, bineînțeles, pentru cerințele pe care le avem noi, ca părinți. Astfel, în următorii 2 ani de zile, în contract scrie 17 luni, dar eu vreau să cred că împreună cu constructorul vom finaliza această construcție mult mai repede, Spitalul de Pediatrie «Sfânta Maria» din Iași va avea nu doar cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe pediatrice din zona Moldovei, ci și cea mai modernă.

Astăzi, semnăm contractul de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de extindere și dotare a Unității de Urgență din cadrul Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» și vreau să cred că vom avea o unitate medicală care să ofere servicii la standarde europene. Investițiile pe care le facem la Spitalul pentru Copii «Sfânta Maria» nu se opresc doar la Unitatea de Primiri Urgențe. Ne dorim ca în spatele actualului spital să construim un nou corp care va număra nu mai puțin de 8 etaje, unde vom muta ambulatoriul și centrul de recuperare neuro-motorie”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

o imagine din cadrul semnării contractului de achiziție publică pentru execuția lucrărilor de extindere și dotare a Unității de Urgență din cadrul Spitalului pentru Copii “Sfânta Maria’’

Licitația a fost câștigată de către S.C. Daroconstruct S.R.L., contractul având o valoare de 25.277.000 lei fără TVA

Alina Belu: „Vom avea 35 de paturi pe Unitatea de Primiri Urgențe pentru cei aproape 150 de copii care ne calcă pragul în 24 de ore”

o cu Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sf. Maria

Noua Unitate de Primiri Urgențe din cadrul  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va fi finalizată în termen de 17 luni

Bioing. med. pr. drd. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, este de părere că extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul spitalului era necesară, din moment cei aproximativ 150 de copii beneficiază de servicii medicale de urgență.

„În acest moment, avem 5 paturi alocate în această structură, o structură de 20 de ani. În viitor, vom avea 35 de paturi pe Unitatea de Primiri Urgențe pentru cei aproape 150 de copii care ne calcă pragul în 24 de ore. Este o mare bucurie pentru noi”, a declarat Alina Belu.

Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, își dorește ca acest proiect să fie finalizat în termenul stabilit, astfel încât toți pacienții din zona Moldovei care ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi să se poată bucura de o Unitate de Primiri Urgențe modernă și primitoare.

„Mă bucur că am ajuns în acest moment în care să putem extinde serviciile pe care le oferim în cadrul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii «Sfânta Maria» din Iași, iar dincolo de extinderea spațiului să facem un loc primitor, pentru ca părinții să înțeleagă încă din prima fază că sunt primiți într-o unitate medicală de calitate. Sperăm să reușim să finalizăm în termen acest proiect și să-l redăm comunității din Iași și din întreaga regiune, pentru că «Sfânta Maria» este un spital cu caracter regional”, a declarat Marius Dangă.

Noua Unitate de Primiri Urgențe din cadrul  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași va fi finalizată în termen de 17 luni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *