Prima pagină » Local » A fost semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevii din județul Iași! Valoarea investiției este de 31.373.160 de lei și acoperă 26 de comune
A fost semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevii din județul Iași! Valoarea investiției este de 31.373.160 de lei și acoperă 26 de comune

A fost semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevii din județul Iași! Valoarea investiției este de 31.373.160 de lei și acoperă 26 de comune

06 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Consiliul Județean a semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevii din 26 de comune ale județului Iași

Câștigătorul licitației de achiziție a celor 26 de microbuze electrice este S.C. Aveuro International SRL, iar valoarea contractului este de 31.373.160 de lei, cu TVA, sumă care include și documentația necesară circulației pe drumurile publice. Noile mijloace de transport au 16+1 locuri și vor ajunge la beneficiari în 180 de zile de la data emiterii ordinului de începere a livrării.

Consiliul Județean Iași a semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevii din județul Iași

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a semnat, ieri, 5 august 2024, contractul de achiziție pentru 26 de microbuze electrice destinate transportului școlar. Vehiculele achiziționate de Consiliul Județean vor ajunge în comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victoria, Vlădeni și Voinești. Pentru achiziția celor 26 de microbuze electrice, Consiliul Județean a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație, Reforma 6.

„Viitorul copiilor noștri depinde de toate aceste investiții pe care le facem în infrastructura școlară, pentru că șansa lor la o lume mai bună este educația. Am adus, în județul Iași, fonduri europene pentru a cumpăra aceste microbuze electrice în 26 de comune, pentru că în mediu rural este cea mai mare nevoie de a asigura accesul la educație echitabilă. Toți copiii merită să aibă parte de aceleași condiții de studiu, iar în acest scop am căutat permanent resursele pentru a investi în școlile din județul Iași. Microbuzele electrice, proiectul de dotare cu mobilier și materiale didactice, modernizarea grupurilor sanitare, programul Masa caldă sunt măsuri prin care susținem copiii să meargă la școală. Ca părinte, înțeleg foarte bine cât de important este să putem face ca experiențele copiilor noștri cu școala să fie cât mai frumoase și constructive pentru viitorul lor. Vom continua parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean și cu autoritățile locale pentru a valorifica orice oportunitate de a investi în educație’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Microbuzele electrice vor fi livrate în 180 de zile

Termenul de livrare a microbuzelor este de maxim 180 de zile calendaristice de la data emiterii Ordinului administrativ de începere a livrării bunurilor contractuale de către Consiliul Județean.

Obiectivul specific al procedurii de achiziție îl constituie îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi în județul lași, cu precădere în zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea unui număr de 26 de microbuze școlare „verzi” (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând accesul copiilor și tinerilor la educație prin protejarea mediului înconjurător.

„Autonomia de deplasare a microbuzului electric va fi de minimum 200 km, cu sistemele de încălzire/ răcire funcționând, astfel încât să se asigure o temperatură interioară de 21°C pe tot parcursul deplasării pe un traseu variat (șes – deal), mixt (urban 50 la sută din distanță, 50 la sută extraurban), 10 opriri cu câte 2 minute de funcționare în staționare, încărcare la capacitate maximă pe tot parcursul încercării/determinării și o viteză medie de 40 km/h. După 4 ani de funcționare și cunoscând rata de scădere a capacității, autonomia de deplasare va fi de minimum 150 km”, se arată în documentele procedurii de licitații.

Consiliul Județean a semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevii din 26 de comune ale județului Iași. Proiectul valorează peste 30.000.000 de lei, iar firma câștigătoare va livra produsele în maxim 180 de zile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024